MUĞLA İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, sigarayı bırakmak isteyenler arasında son dönemde yaygınlaşan elektronik sigaraya karşı uyarırken, "Daha az zararlı değil" dedi.
TURİZM sezonunun başlamasıyla yaz nüfusu 3 milyonu aşan Muğla'da, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, aileleri uyuşturucu ve alkol riski konusunda gençlerle konuşmaya davet etti.
Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü, 9 Mart Dünya Böbrek Günü kapsamında basın açıklamasında bulundu.
MUĞLA İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, vatandaşları gereksiz radyolojik incelemeler konusunda uyardı.
Muğla İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı ekibi Fethiye’de 203’ü sağlık personeli olmak üzere 300 kişinin katıldığı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
MUĞLA'da yağmurlarla birlikte yetişmeye başlayan ve kış mevsiminde tüketilen bir mantar türü olan çıntar, pazar tezgahlarında yerini almaya başladı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’da gelen heyet Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, aşılama ve depolama sistemleri hakkında bilgiler aldılar.
Sağlık Bakanlığı tarafından, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla ‘Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018’ projesi kapsamında bisiklet dağıtımı devam ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü arasında evde sağlık, bakım ve sosyal destek hizmetlerini içeren işbirliği protokolü Valilik 75. Yıl salonunda vali Amir Çiçek himayesinde Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu arasında imzalandı.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas ilçesinde bir ortaokulun üçüncü katından atlaması sonucu yaralanan öğrenciyi ziyaret etti.
Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü, Köyceğiz Toplum Sağlığı Merkezi ve Muğla Bisiklet Derneği işbirliği Köyceğiz’de ‘Sağlıklı ve Mutlu Bir Hayat İçin Yaşamınıza Hareket Katın’ temasıyla Köyceğiz Göl kenarından başlayan, Hamit köy, Zaferler yol güzergahıyla portakal ve sığla ağaçları arasından yine köyceğiz göl kenarında son bulan bisiklet etkinliği düzenlendi.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk Ergen Sağlığı Daire Başkanlığınca bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülen Neonatal Resüsitasyon Programının (NRP) Uygulayıcı eğitimi Muğla’da 1-3 Aralık tarihleri arasında Akyaka Yücelen Hotel’de yapıldı.
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Muğla Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan'ın röportaj görüntüsü.- Yürüyüşten genel görüntüler.
Muğla Sıtkı koçman Üniversitesi Biyoetik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlen Yeni Doğan ve Etik Sempozyumu Üniversite AKM salonunda yapıldı.
Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, akciğer, böbrek ve şeker hastalığı olan kişilerin mevsim geçiş dönemlerinde dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Doktor kontrolünde zatürree aşısı da yapılmalıdır" dedi.
Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, vatandaşların mevsim geçişlerine dikkat etmesi gerektiği bildirildi.
Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, sigarayı bırakmak isteyenler arasında son zamanlarda moda haline gelen elektronik sigaraya karşı uyarılarda bulundu.
Muğla’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri yürüyüş ile başladı.
Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan, yaşanan aşırı sıcaklarda alınması gereken tedbirleri anlattı.
Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Obizeteye karşı dikkat çekmek ve sağlıklı nesillerin yetişmesinin önemini anlatmak amacıyla ilkokulu birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile hem yürüyüş yaptı, hem de tiyatro gösterisi izletti.
Muğla’da Toplum Sağlığı Merkezleri’nin ücretsiz taramalarında binde 5 oranında kanser belirtisi tespit edildi.
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, anne ve bebek ölüm olaylarında Türkiye ortalaması binde 10,3 iken, bu oranın Muğla’da 5,8 olarak gerçekleştiğini ve Muğla’nın bebek ölüm hızının en düşük olduğu il olduğunu açıkladı.
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, internette hastalık tedavi yönteminin araştırılıp uygulanmaya çalışılmasının son derece yanlış olduğunu söyledi.
Türkiye'de, son günlerde yurdun farklı yerlerinde yedikleri mantardan zehirlenerek ölenlerin artması üzerine Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, ormanlık ve kırsal alanlarda mantar toplayanların dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, özellikle yaz aylarında fazla olan yılan ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.
Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, havaların ısınmasıyla birlikte halkın serinlemek için tercih ettikleri yüzme havuzlarında güvenlik ve hijyen önlemleri alınmadığı takdirde olası sağlık sorunları ile kazaların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti, uyarılarda bulundu.
Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü, havuz hijyeni konusunda uyarıda bulundu.
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Ceyhan: "Yeterli ve dengeli beslenmenin Ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir"
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Ceyhan: "Sigara içme, sadece sigara içenlerin sağlığını değil, içen bireylerin yakın çevresinde yaşayan kişileri de etkilemektedir"