Passat'tan Tüketim Rekoru Kırdı - Son Dakika
Otomobil

Passat'tan Tüketim Rekoru Kırdı

Passat\'tan Tüketim Rekoru Kırdı

Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'nin 48 eyaletini Passat TDI Clean Diesel modeli gezerek yakaladığı minimum yakıt tüketimi sayesinde Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Tam 48 eyalet gezen Passat TDI Clean Diesel modeli, ortalama 3.01 l/100km yakıt tüketerek ?Hibrit olmayan en düşük yakıt tüketimine sahip araç? olarak rekorlar kitabına girmeyi başardı.

02.07.2013 11:00

Passat TDI Clean Diesel modeli 100 kilometrede 3.01 litre yakıt tüketimi ile bir önceki rekoru 0.45 litre ile egale ederken, 3.64 litre/100km yakıt tüketimine sahip hibrit otomobilin de rekorunu egale etmiş oldu.

7 Haziran saat 12'de Amerika'nın Virginia eyaletindeki Volkswagen Genel Merkezi'nden yola çıkan Passat TDI Clean Diesel, 50 eyaletin 48'ine uğrayarak 24 Haziran'da 13,071km yol kat ederek başladığı noktaya geri döndü.

Passat TDI Clean Diesel'in şöförü ise Cleanmpg web sitesinin kurucusu, gazeteci Wayne Gerdes ve enerji projeleri yürüten elektronik mühendisi Bob Winger oldu.

Volkswagen Amerika Başkanı ve CEO'su Jonathan Browning: "13,071 kilometrelik bu yolculuk boyunca yalnızca 397,4litre yakıt kullanıldı. Bu da Passat TDI Clean Diesel modelinin ne kadar ekonomik bir model olduğunu ortaya koyuyor.'

Fabrika verisi şehir dışı kullanımda 5.47 l/100km olan 6 vitesli manuel Passat TDI Clean Diesel modeli ile rekor kıran sürücüler, daha az yakıt tüketmek için özel tasarruf yöntemlerini kullandı. Wayne Gerdes: "Bu rekoru kırmak için özel tasarruf teknikleri kullandık. Ancak her sürücü doğru hızda doğru vites ile yakıt tüketimini oldukça düşürebilir.' dedi.

Bu özel tasarruf tekniklerinden de bahseden Gerdes, yokuş aşağı ivmesinden faydalandıklarını, ani fren ve hızlanmalardan kaçındıklarını ve hız sınırlarına uyduklarını belirtti. Gerdes, 88.5 km/s hızla gitmek ile 120 km/s hızla gitmek arasında %30 daha fazla tüketim farkı olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Passat'tan Tüketim Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement