Ssangyong B Segmentine Göz Kırpıyor: Xlv Konsept - Son Dakika
Otomobil

Ssangyong B Segmentine Göz Kırpıyor: Xlv Konsept

Ssangyong B Segmentine Göz Kırpıyor: Xlv Konsept

Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in yürütttüğü SsangYong, 84. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda yedi modelini sergiliyor.

10.03.2014 02:03

Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in yürütttüğü SsangYong, 84. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda yedi modelini sergiliyor. SsangYong standında sergilenen Yeni Korando, Rodius, Rexton W ve Korando Sports’un yanında en çok merak uyandıran model ise dünya prömiyeri Cenevre’de gerçekleştirilen SsangYong XLV konsepti oldu.


Yeni Korando



İlk kez 2013 yılı Ekim ayında Wiesbaden, Almanya’da tanıtılan Yeni Korando’da, sportif ve lüks özellikler dikkat çekiyor. Kırmızı deri döşeme ile sportif görünüm sağlanırken, 2 kademeli havalandırma sistemi bulunuyor. Aracın ön kısmı inceltilmiş gözenekli siyah radyatör peteği, modern projektör farlar ve LED gündüz farları ile farklılaşıyor.


Yeni Korando, güçlü 175 HP e-XDi200 dizel motorla birlikte geliyor.



XLV konsepti



XLV, dizel motoru, lityum-iyon batarya tarafından beslenen bir elektrik motoru ile birleştiren, hafif bir hibrit sistemine sahip.


SsangYong’un B segmenti SUV konsepti olan XLV 2011 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sunulan XIV-1 ile birlikte görülen bir dizi çok arayüzlü konsept içindeki en syeni versiyon olarak karşımıza çıkıyor.


XIV-1’den 290 mm daha uzun olan XLV, 2+2+2+2 düzeninde yedi yolcu için yer sağlıyor, ki bu tasarımda yedinci koltuk optimum esneklik sağlamak için ikinci ve üçüncü sıra arasında kayabiliyor.


SsangYong’un diğer konsept modellerinde görülen siyah detaylara sahip daha geniş D direği, bir tasarım ipucuyken, bu görünüm daha sonra gelecek modellerde de bulunacak.


XLV’de 1.6 litre dizel motor ile 500Wh lityum-iyon akü tarafından beslenen 10 kW elektrik motorunun bir aradakullanılıyor.


XLV’de LED’lerden oluşan bir Adaptif Ön Aydınlatma Sistemi (AFLS) kullanılıyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Ssangyong B Segmentine Göz Kırpıyor: Xlv Konsept - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement