Edirne Pazarkule Gümrük Kapısı'nda LPG tanklarından 19 kilo 692 gram esrar bulundu, soruşturma başlatıldı.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na yabancıların ikametgah sorunu ve diğer çözüm bekleyen konular hakkında sektör raporu sundu. Erdem ayrıca, Ankara'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na da rapor sunmuştu. ALTSO Başkanı, TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ ve oda-borsaların desteğiyle modernize edilen Pazarkule Gümrük Kapısı ve İpsala İbrahim Girgin Tır Parkı'nın açılış törenine katılarak, sektör sorunlarını ve çözüm önerilerini Hisarcıklıoğlu'na iletti. Törene Ticaret Bakanı, Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı ve oda-borsa başkanları da katıldı. Erdem ayrıca, Hisarcıklıoğlu ve Bolat ile görüşerek destek talebinde bulundu.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Pazarkule Gümrük Kapısı'nın modernizasyonunun tamamlandığını ve 2 perondan 6 perona çıktığını açıkladı. Bolat, sınır kapısının yenilenmesiyle birlikte geçişlerin hızlı, rahat ve güvenli olması için pek çok yenilik ve uygulama hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca, Pazarkule Sınır Kapısı'nın hacminin de arttığını ve giriş-çıkış yapan araç sayısının önemli ölçüde arttığını ifade etti. Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstantinidis ise Türkiye'nin Yunanistan'a sağladığı desteği ve dayanışmayı takdirle karşıladığını belirtti.
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Pazarkule Gümrük Kapısı'nın yeni yüzü ve kapasitesiyle hizmet vermeye başladığını bildirdi.
EDİRNE'de modernizasyon çalışmaları devam eden Yunanistan'a açılan Pazarkule Gümrük Kapısı'ndaki yol çalışmalarına asfalt götüren TIR, lastiklerinin alev alması sonucu yandı.
EDİRNE'de modernizasyonu devam eden Pazarkule Gümrük Kapısı'ndaki yol çalışmalarına asfalt taşıyan kamyonun lastiği alev aldı.
Gurbetçilerin 'kuyruk çilesi' sona erecek Müjdeli haberi Vali Yardımcısı duyurdu: "Avrupa'da birçok ülkede böyle sınır kapısı yok" Pazarkule Gümrük Kapısı'nın modernize edilerek günde en az bin 500 aracın giriş çıkış yapabileceği hale getirilip gurbetçilerin kuyruk çilesini sonlandıracak proje...
Türkiye'nin Yunanistan'a açılan sınır kapısı olan Pazarkule Gümrük Kapısı'nda bakılan 4 tavus kuşu, Yunanistan'ın mültecilere uyguladığı biber gazı ve göz yaşartıcı bombadan etkilenmemesi için güvenli bir alana taşındı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.