Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart günü yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen arızalar seçim gününe has bir durum değildir. Oluşan arızalara anında müdahaleler yapılmış ve arızalar en kısa sürede giderilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.
Yıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun 30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri, bu durumun sorumlusu ya da sorumlularının kimler olduğu, haklarında hangi yaptırımların uygulandığı ve "hangi illerde trafoya kedi girmesi nedeniyle elektrik kesintileri yaşandığına" ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.
Türkiye'nin elektrik sisteminde 1.1 milyon kilometre elektrik iletim ve dağıtım hattı, 14 milyon adet elektrik direği, 182 bin adet elektrik trafosu bulunduğunu ve 35 milyon aboneye elektrik hizmeti ulaştırıldığını aktaran Yıldız, olumsuz hava koşulları söz konusu olduğunda atmosfere açık bir sistem olan elektrik iletiminin sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.
Yıldız, şunları kaydetti:
"Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen arızalar seçim gününe has bir durum değildir. Seçim günü ortaya çıkabilecek her türlü sorunun en kısa sürede giderilebilmesini teminen elektrik dağıtım şirketlerinde tüm izinler kaldırılmış, 8 bin personel ile 48 saat kesintisiz hizmet verilmiştir. Oluşan arızalara anında müdahaleler yapılmış ve arızalar en kısa sürede giderilmiştir." - TBMM
Son Dakika › Politika › 30 Mart Seçimlerinde Yaşanan Elektrik Kesintileri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?