AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan'ın Gazeteciler Bayramı Mesajı - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan'ın Gazeteciler Bayramı Mesajı

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan\'ın Gazeteciler Bayramı Mesajı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Türk basınının, muasır medeniyetleri aşan bir Türkiye için, aziz milletimizin barışla kenetlenmesinde ve toplumsal sorumluluğun ifasında öncü olacağına inancımız tamdır" dedi.

23.07.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Türk basınının, muasır medeniyetleri aşan bir Türkiye için, aziz milletimizin barışla kenetlenmesinde ve toplumsal sorumluluğun ifasında öncü olacağına inancımız tamdır" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılması ve Gazeteciler Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Varlıkların içinde doğuştan, akıl ve bilgi meziyetleriyle dünyaya gelen insanın yaşayışını devam ettirebilmek için hayatının her safhasında, bilgi ve iletişime ihtiyaç duyduğunu belirten Alparslan, çevresini tanıma, kendisini ifade edebilme, öğrenme ve öğretme gibi kabiliyetlerin iletişimle elde edileceğini vurguladı.

İletişimin sadece karşılıklı konuşmak olarak değil, haberleşmek, çevrede ve dünyada neler yaşandığını öğrenebilmek, tarihi olaylar hakkında bilgi edinebilmek gibi birçok alanda kullanıldığını söyleyen Alparslan, "Zaman geçtikçe yazı yazma, konuşma, resim, kitap, gazete, dergi, sinema, telefon, radyo, televizyon, bilgisayar, internet, elektronik ortamlar derken iletişim teknikleri değişti ve gelişti. Çağdaş dünyadaki yaşam türü, kişileri iletişimin teknik araçlarına daha çok bağımlı kılmaktadır" ifadesini kullandı.

Basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu ve bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olduğunu kaydeden Murat Alparslan, "Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, demokratik rejimin önemli güvencelerinden biridir. Doğru bilgi ve haber alma hürriyetinin korunması esastır. Asli vazifeleri; bilgilendirme, yönlendirme, eğitme, duyguları dile getirme, toplumsal ilişki kurma, eğlendirme, uyarma olan medyanın, toplumun ihtiyaçlarını ön planda tutan yayınlar yapması önemlidir" dedi.

"24 TEMMUZ 1908 TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

Alparslan, basının, haber verme işlevinin yanı sıra, daha pek çok toplumsal ve psikososyal işlevi de yerine getirdiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Basın özgürlüğü, genel anlamda iletişim özgürlüğü; Anayasa'dan kaynaklanan, halkın çabuk, doğru ve sağlıklı haber alma ve bilgi edinme hak ve özgürlüğünün iletişim organları aracılığıyla kullanımının oluşturduğu bir süreçtir. Esas olan bunun işlerlik kazanmasıdır. Basında sansürün kaldırılarak daha özgür ve gerçekçi yayın yapılmasının sağlanmaya başladığı 24 Temmuz 1908 tarihi bir dönüm noktasıdır."

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak yazılı, görsel ve internet basınını her zaman önemsediklerine işaret eden Alparslan, "Kültürel değerlerin, tüketicilerin, ailenin, çocukların ve gençlerin korunması, genel ahlak kurallarına riayet edilmesi, kişilerin ve sosyal grupların haklarının korunması dikkate alınarak yayın yapılması noktasındaki; medyada öz denetimin sağlanması; medya çalışanlarının iş güvencesi ve sosyal güvenlik sorunlarının giderilmesi ve uluslararası standartlara kavuşturulmaları, yerel medyanın desteklenmesi konusundaki hassasiyetlerimizi programımızda dile getirmiştik ve bu konularla ilgili çalışmalarımızı da yapmaya devam ediyoruz" şeklinde ifade etti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan, "Türk basınının, muasır medeniyetleri aşan bir Türkiye için, aziz milletimizin barışla kenetlenmesinde ve toplumsal sorumluluğun ifasında öncü olacağına inancımız tamdır. İlimizde, ülkemizde hizmette mesai ve sınır tanımayan fedakar ve değerli medya yöneticilerimizin, temsilcilerimizin ve tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk, barış içerisinde nice güzel bayramlar ve hizmetlerinizde başarılar dilerim" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan'ın Gazeteciler Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement