AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

AK Parti Grup Toplantısı

13.03.2012 15:52

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifiyle ilgili MHP'nin tutumunu eleştirerek, "MHP kendi parti tabanının talep, istek ve arzularını göz ardı ederek bir kez daha CHP'ye vagon olmayı"...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifiyle ilgili MHP'nin tutumunu eleştirerek, "MHP kendi parti tabanının talep, istek ve arzularını göz ardı ederek bir kez daha CHP'ye vagon olmayı tercih etmiştir. MHP 28 Şubat'la olan bağlantısını koparmak adına çok büyük bir fırsatı elinin tersiyle itmiştir. Bir kez daha statükodan yana tavır almıştır" dedi.

Başbakan Erdoğan, partinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Komisyonunda yaşananlarla ilgili olarak MHP'nin tutumuna da değindi ve MHP'ye şu eleştirileri yöneltti:

"MHP'nin tutumuna da özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Yönetiminden çok ben MHP'ye gönül veren kardeşlerime seslenmek istiyorum. Gönül verdikleri MHP yönetimi nerededir- Ne yapıyor- MHP, kendi parti tabanının talep, istek ve arzularını göz ardı ederek bir kez daha CHP'ye vagon olmayı tercih etmiştir.

MHP, 28 Şubat'la olan bağlantısını koparmak adına çok büyük bir fırsatı elinin tersiyle itmiştir. Bir kez daha statükodan yanında tavır almıştır. MHP'ye oy vermiş, gönül vermiş kardeşlerimin, MHP milletvekillerinin 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitime sahip çıkmalarını en güzel şekilde takdir edeceklerine inanıyorum."

Erdoğan, "Tabii iki hafta Genel Kurula konu gelmeyecek, üçüncü hafta da bunu inşallah Genel Kurulda görüşeceğiz" diye konuştu.

-"Okul öncesi eğitimi yüzde 11'den yüzde 43'e getirdik"-

Getirilecek yeni sistemle ilgili bilgi veren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bazı şeyleri sizinle paylaşmam lazım. Çocuk okul öncesi, ilk 4, ikinci 4... Bütün bunların değerlendirmesini yaptığımız zaman gördüğümüz gerçek şudur; diyorlar ki okul öncesi zorunlu olsun. Biz bunların çalışmasını çok yaptık. Fakat siz mezradaki bir aileye, köydeki bir aileye bu zorunluluğu getirdiğiniz zaman bu aileler ne yapacak- Bakın biz taşımalı sistemi kurduk. Okul öncesi eğitimde yüzde 11'den aldık, nereye getirdik, yüzde 43'e getirdik. Ey bizden önce bu ülkede iktidarda olanlar ve şu anda televizyonlara çıkıp acımasızca okul öncesi eğitime eğilmediğimizi söyleyenler; siz acaba bu rakamları hiç duymadınız mı- Bunu yapan AK Parti iktidarı.

Bazı okullarda diyelim ki soba yanmıyordu, ısınma yoktu. Bazen hakikaten kenar köşe yerlerde bu tür şeyler de olabilir. En modern yerlerde bile bakıyorsunuz bazı arızalar sebebiyle dairelerin ısınmadığını görüyoruz. Mesele, bunun oradaki sorumlu mercilere getirildiğinde bunların hepsi giderilir. Yani bunu bir siyaset malzemesi yapmanın hiçbir anlamı yok."

Başbakan Erdoğan, çocukların zorunlu eğitime başlama yaşıyla ilgili olarak da "Taban 60 ay. Tavan 72 ay. Yani 60 ayla 72 ay arasında ne başlıyor- Zorunlu eğitim öğretim, süreç başlıyor" şeklinde konuştu.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika


Advertisement