Arınç: "İznik Artık Uçmalı" - Son Dakika
Politika

Arınç: "İznik Artık Uçmalı"

Arınç: "İznik Artık Uçmalı"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılacak yatırımlarla İznik’in adeta uçacağını söyledi.

03.05.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılacak yatırımlarla İznik'in adeta uçacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Bursa milletvekilleri Önder Matlı, İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu ve Vali Münir Karaloğlu ile birlikte İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sargın, "İznik için yeni bir milat başladı. Artık sayın başbakan yardımcımızdan bir şeyler isteyeceğiz. Yapacağımız projeler hazır" diyerek, elindeki "Eşrefoğlu Eğitim Kültür Külliyesi" projesini Arınç'a verdi.

İznik'in dünyanın dikkat ettiği bir merkez haline geldiğini söyleyen Arınç, "Başkanımız seçimlerde başarılı oldu. Halkımızın desteğini aldı. Huzurlu, rahat ve verimli günler İznik'i bekliyor. Tabii ki kendisini de zor bir görev bekliyor. Bugün İznik'te altyapı çalışmaları var. Toz, toprak olacak. Zahmetsiz iş olmaz. Yakında doğalgaz ile birlikte İznik gıpta edilen bir ilçe haline gelecek. İznik'te orta ve küçük ölçekli sanayiin haricinde büyük sanayi düşünmüyoruz. Tarıma destek vereceğiz. İznik'te kamu yatırımlarımız var. Yeni hastane inşaatı sürüyor. İznik- Yenişehir yolu tamamlandığında İznik'in ekonomisine, turizmine katkı sağlayacaktır. Bütün bunların yanında Bursa'da bugün camilerimiz, külliyelerimiz, han ve hamamlarımızı restore ettik, ediyoruz. İznik'te de aynı vakıf eserlerini ayağa kaldıracağız. Artık İznik'in uçması gerekir" diye konuştu.

"40 YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ"

İznik gölünde bulunan tarihi bazilikayla ilgili bir gazetecinin, "Bu konuda düşünce ve görüşünüz nedir" sorusuna Arınç, "Kültür ve Turizm bakanıma sorup size döneyim. Kırk yıl düşünsem böyle bir soru bulamazdım" diye karşılık verdi.

Başkan Osman Sargın, Arınç ve Vali Karaloğlu'na İznik çinisi ve Eşrefoğlu Rumi'nin kitaplarından hediye etti. Arınç, daha sonra öğle namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Kaymakam Hüseyin Karameşe ve İznik Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Arınç'a Ayasofya Camii'nin bir tablosunu hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Arınç: 'İznik Artık Uçmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement