Avustralya'daki Liderlik Krizi - Son Dakika
Politika

Avustralya'daki Liderlik Krizi

Avustralya\'daki Liderlik Krizi

Başbakan Abbott, partisinin talibi üzerine Federal Parlamento’da yapılan "güven" oylamasında, 61 milletvekilinin desteğini alarak, parti liderliğini ve başbakanlık görevini korudu.

09.02.2015 01:19

Avustralya'da, iktidardaki Liberal Parti'nin talebi üzerine, eyalet seçimlerinde hezimete uğrayan ve aldığı bazı kararları eleştirilen Başbakan Tony Abbott için "güven" oylaması yapıldı. 61 milletvekilinin desteğini alan Abbott, parti liderliğini ve başbakanlık görevini korudu.

Başkent Canberra'daki Federal Parlamento'da yapılan gizli oylamada Başbakan Abbott'a, 61 milletvekili destek verdi, 39 milletvekili ise karşı oy kullandı. Bu sonuca göre Abbott, parti lideri ve başbakan olarak görevine devam edecek.

Ülkede 7 Eylül 2013'te yapılan genel seçimleri kazanarak başbakan olan Abbott'ın, Victoria ve Queensland eyalet seçimlerini kaybetmesi, Avustralya Günü kutlamalarında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in kocası Prens Philip'i şövalye olarak seçmesi üzerine, parti liderliği ve başbakanlığı tartışılmaya başlanmıştı.

Liberal Parti içindeki muhalefet, Abbott'ın liderliğinin sona ermesi için parti içi oylama istemişti. - Melbourne

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Avustralya'daki Liderlik Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement