Başbakan KAHRAMANMARAŞ'TA (2)
'MİLLETİ AZARLAMA DÖNEMİ SONA ERDİ'
Başbakan Kahramanmaraş'taki konuşmasında, ağırlıklı olarak tiyatroların özelleştirilmesi tartışmaları üzerinde durdu. Orduya hakaretler olduğunu da söyleyen Erdoğan bunlar için "Ordumuzun şerefli mensuplarına yapılan hakaretler de ahlaksızlıktır, edepsizliktir, ve kendini bilmezliktir" dedi.
Konuşmasında önce 9.5 yıllık iktidarlarında millet iradesini en güçlü şekilde korumaya çalıştıklarını, milleti azarlama döneminin sona erdiğini söyleyen Erdoğan, bugünlerde gündemi işgal edenin tiyatro meselesi değil, 'köşeleri tutup rant alanları yaratan seçkincilerin millete tepeden bakma meselesi' olduğunu belirterek bu konuda özetle şunları söyledi:
"Yıllarca hem şehir tiyatrosunda, hem devlet tiyatrosunda hem de dizilerde oynayıp nemalandılar. Cem Karaca bunlara zamanında söylemiş. Yarım porsiyon aydınlar. Yıllarca milleti karikatürlerle aşağıladılar. Finansmanı devletten aldılar, milleti aşağıladılar. 140 milyon lira ödenek almışlar, gelirleri 4 milyon lira. Devlet tiyatro sahnesinden çekiliyor, buyrun siz kalın."
Yolsuzluklar yapıldığı iddialarına da değinen Erdoğan, "Yahu, yolsuzluk yapılsa bu kadar yatırım, bu kadar duble yol yapılır mı? Bakın krizi nasıl atlattık. Kamu borçlarını ödedik. Devletin borçlanma faiz oranı yüzde 64'ten yüzde 8'e düştü" diye konuştu.
Yeni eğitim-öğretim sistemine de değinen Başbakan katsayı sisteminin kalktığını, meslek liselilerin istediği üniversiteye girebileceğini hatırlattı.
DHA(OA/AAA) - Kahramanmaraş
Son Dakika › Politika › Başbakan Kahramanmaraş'ta (2) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.