Başörtüsü teklifi komisyonda (2) - Son Dakika
Politika

Başörtüsü teklifi komisyonda (2)

Başörtüsü teklifi komisyonda (2)

AK PARTİ'Lİ ZENGİN: BÜYÜK ADIM ATMIŞ OLACAĞIZTeklifin imza sahiplerinden AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, komisyona sunum yaptı.

19.01.2023 17:14  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK PARTİ'Lİ ZENGİN: BÜYÜK ADIM ATMIŞ OLACAĞIZ

Teklifin imza sahiplerinden AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, komisyona sunum yaptı. Zengin, başörtüsü meselesinin 60 yıllık konu olduğunu vurgulayarak, "Ben ve benim gibi milyonlarca kadın Türkiye'de bu problemin içinde yaşayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldik. Bu meseleyi anlamak bence Türkiye'yi anlamaktır. Eğer biz başörtüsünün kadınların hayatındaki etkilerini anlayabilirsek geçmişin yaralarını iyi etmek mümkün olacak" dedi.

Özlem Zengin, muhalefet partilerinden anayasa değişikliği teklifine destek vermelerini isteyerek, "Türkiye'nin geleceğine dair önemli bir şey yapmış olacağız, toplumsal barış ile ilgili temel manada büyük bir adım atmış olacağız" diye konuştu.Zengin, artık fiilen başörtüsü yasağı olmadığını hatırlatarak, "Eğer bugün, bu masada oturuyorsak her şeye rağmen çözemediğimiz bir şey var. Bu anayasa değişikliğini yaptığımızda Türkiye tarihinin 60 yıla sari, en uzun en ağır ihlali olan, toplumsal hayattaki en ağır izlerini bırakan bu problemini tamamen ortadan kaldırma imkanı bulmuş olacağız" dedi. MHP'Lİ BÜLBÜL: YAPICI ADIM ATMAYA DEVAM EDECEĞİZTeklifte imzası olan MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Levent Bülbül de "Sorumlu siyaset anlayışıyla yıllarca istismar, mağduriyet ya da toplumsal gerginliğe dönüştürülen başörtüsü konusunun bazı çevreler tarafından bir problem haline getirilmesine her zaman karşı çıktık ve bu sorunun çözümü hususunda kıymetli adımlar attık. Demokratik siyasi kültürü, uzlaşma ve sorumluluk ahlakını önde tutan bir anlayışla siyaset yapan bizler, aziz milletimizin selameti için anayasa düzeninin esasları ve hukuk sistemi çerçevesinde her türlü yapıcı adımı atmaya devam edeceğiz" diye konuştu. CHP'Lİ ALTAY: KEŞKE BUGÜN BUNLARI KONUŞMUYOR OLSAYDIKCHP Grup Başkan Vekili Engin Altay da temel hak ve özgürlükleri ilgilendiren gündemle toplandıklarını belirterek, "Keşke Türkiye'de temel hak ve özgürlükler en başından beri böyle hep gasp ve darp halinde olmasaydı da bugün bunları konuşmuyor olsaydık" dedi.İYİ PARTİ'Lİ USTA: TOPLUMSAL MUTABAKATLA ELE ALINMALI İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta ise AK Parti'nin başörtüsü meselesini 'siyaset pazarında oy devşirecek gollük pas' olarak gördüğünü dile getirerek, "Biz siyaseti bir pasta, başörtüsünü de o pastadan koparılacak irice bir dilim olarak görmüyoruz. Tam tersine başörtüsü meselesinin geniş bir toplumsal mutabakatla ele alınmasını arzu ediyoruz. Başörtüsü meselesi aslında kapanan bir yaradır" açıklamasında bulundu.

Besti KARALAR/ ANKARA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başörtüsü teklifi komisyonda (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement