Bayan Cumhurbaşkanının Romantik Gezisi - Son Dakika
Politika

Bayan Cumhurbaşkanının Romantik Gezisi

Bayan Cumhurbaşkanının Romantik Gezisi

İrlanda Cumhurbaşkanı Mary Mcaleese, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı Eşi İle Romantik Bir Atmosferde Gezdi.

24.03.2010 16:08

Çanakkale'ye özel bir uçak ve beraberindeki 100 kişilik heyetle gelen İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı gezdi. Eşi ile el ele dolaşan konuk Cumhurbaşkanı, yarattığı romantik atmosferle dikkati çekti.

Havaalanında Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek tarafından karşılanan İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese ile eşi Martin Aleese, beraberlerindeki Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Martin Mansergh ve 100 kişilik heyetle GESTAŞ'a ait ' 'Ezine' adlı araba vapurunun özel seferiyle Eceabat'a geçti. Cumhurbaşkanı McAleese, ilk ziyaretini Şehitler Abidesi'ne gerçekleştirdi. İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese'nin Gelibolu Yarımadası'ndaki gezisi boyunca eşi Martin'in elini sımsıkı tutarak hiç bırakmaması dikkatlerden kaçmadı.

Eşiyle el ele şehitlikleri dolaşarak romantik bir gezi gerçekleştirmiş oldu. Vali Abdülkadir Atalık ile birlikte şeref holündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Cumhurbaşkanı McAleese, daha sonra Sembolik Türk Şehitliği'ne geçti, mezarlara beyaz karanfil bıraktı. Her mezar taşının başında bulunan şehit isimlerini inceleyen Mary McAleese, yaşları 15'le 21 arasında değişen şehit Mehmetçiklerden etkilendi. McAleese, Vali Abdülkadir Atalık'a ''Her iki taraftan da çok genç bir nesil bu topraklarda can vermiş. Bu olanları burada yaşamak insanı daha da duygulandırıyor' diyerek hüznünü dile getirdi.

Şehitler Abidesi'ndeki törenin ardından İngilizlere ait Helles Anıtı'na giderek buraya da bir çelenk bırakan İrlanda Cumhurbaşkanı McAleese, sahildeki V-Beach Gözlem Noktası'na kadar da yürüdü.

Öğle yemeğini Kum Otel'de yedikten sonra saat 14.35'de Anzak Koyu'nu ziyaret edecek olan McAleese, Yeşiltepe Mezarlığı'na çelenk koyup yeni kitabenin de açılışını gerçekleştirecek. Ardından Çanakkale'ye dönüp Truva Antik Kenti'ni gezecek olan Mcaleese, akşam saatlerinde İstanbul'a hareket edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bayan Cumhurbaşkanının Romantik Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement