Başkan Sadak GABB Meclis Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Politika

Başkan Sadak GABB Meclis Toplantısına Katıldı

Başkan Sadak GABB Meclis Toplantısına Katıldı

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliğinin (GABB) 2013 yılı 2. Dönem Olağan Meclis Toplantısına katıldı.

21.09.2013 14:19  Güncelleme: 15:25

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliğinin (GABB) Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2013 yılı 2. Dönem Olağan Meclis toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın yanı sıra BDP'li tüm belediye başkanları, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, CHP'den BDP'ye geçen Urfa Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Dersim Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve BDP Muş Milletvekili Demir Çelik katıldı.

Meclis toplantısının ilk konuşmasını yapan GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, yerel seçimler öncesinde yapılan son genel kurul toplantısı olması nedeniyle bazı tespitlerde bulundu. Kurumsallaşmayı tamamladıklarına dikkat çeken Ertak, 9 yıldan güçlenerek ve büyüyerek çıkıldığını ifade etti. Şimdiye kadar görev almış tüm encümen üyelerine, birlik yöneticilerine ve meclis üyelerine teşekkür eden Ertak, 2014 yılında da tüzükteki hedefleri unutmadan, tüm bölge belediyelerini kucaklayacak politikalar yürüteceklerinin sözünü verdi.

"Bize düşen halkın neferi olmaktır"

Ertak'ın ardından konuşan GABB Belediyeler Birlik Başkanı Osman Baydemir ise Birliğin sağlıklı bir kentsel yaşam sunma dışında bir çabalarının olmadığını söyledi. Baydemir, "Her yolun sonunda yeni bir süreç, yeni bir başlangıç başlar. Nasıl ki biz başkalarından bayrağı devraldıysak, biz de başkalarına devredeceğiz. Mücadele sadece parti başkanlığından, milletvekilliğinden ya da belediye başkanlığından ibaret değildir. Bize bundan sonra düşen halkın neferi olmaktır" dedi

Çelik: Bu bir nöbettir

Daha sonra konuşan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise GABB'ye üye olma talebinde bulunan Dersim'in Ovacık Belediyesi ile Urfa'nın Halfeti Belediyesi'ni tercihinden dolayı kutladı. On binlerce yerel siyasetçinin ve belediye başkanının rehine olarak tutulmasını eleştiren, eksikliklere rağmen başarıdan söz etmenin mümkün olduğunu dile getirdi. Çelik, "Ama bununla yetinmemek lazım. Devletin zoruna rağmen başarmak, alternatif sistemi kurmak zorundayız. Aşiretçiliğe, mezhepçiliğe karşı, duygusallığa düşmeden yolumuza devam etmeliyiz. Bu bir nöbettir, bu nedenle tarihsel sorumluluktur" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliğinin (GABB) Diyarbakır'da gerçekleştirdiği 2013 yılı 2. Dönem Olağan Meclis toplantısının birinci gün çalışmaları tamamlanırken, Meclis toplantısı bu gün Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesine ait Sümer Parkta düzenlenecek ikici gün çalışmaları ile sona erecek.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika Başkan Sadak GABB Meclis Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement