Byegm'den Demiryolu Sergisi - Son Dakika
Politika

Byegm'den Demiryolu Sergisi

Byegm\'den Demiryolu Sergisi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın -Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (Byegm) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Düzenlenen "Bağdat -Hicaz Demiryollarının 100. Yılı" ve "Türk Basını 1830 -1938" Konulu Fotoğraf Sergisinin Açılışını Yaptı.

13.09.2009 01:43

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Bağdat-Hicaz Demiryollarının 100. Yılı” ve “Türk Basını 1830-1938” konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Altınpark ANFA-A salonundaki serginin açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ve Kars Valisi Ahmet Kara da katıldı.

Arınç, sergide çok önemli bir arşiv çalışmasıyla Türkiye’den başlayarak, Suriye ve Ürdün’den Medine’ye kadar giden, yapıldığı tarihte ve bugün halen stratejik bir öneme sahip Bağdat-Hicaz demir yolu hattının bu yüzyıl içindeki macerasının, fotoğraflar ve o günün gazeteleriyle değerlendirildiğini belirtti.

Bir milyondan fazla fotoğraf

Arınç, “Umarım sergi Ankaralıların büyük ilgisini çekecektir. 100 yıldır fotoğraflarda yaşayan birer anı olarak, o günlerde bu demiryolunun önemine inanan Osmanlı hükümdarlarıyla bugüne kadar bu işi devam ettiren önemli devlet büyüklerimizin hatıralarını yad etmiş olacağız. 100 yıllık serüvenini, yaşanmış hatıralarını izleyeceğiz” dedi.

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek de arşivlerinde bir milyondan fazla fotoğraf bulunduğunu belirterek bunları paylaşmayı istediklerini dile getirdi.

Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, serginin ardından Altınpark’da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen “Ramazan Ayı Kültürel Etkinlikleri” kapsamında sahneye çıkan şair Bedirhan Gökçe’nin programını izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Byegm'den Demiryolu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement