CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Adana'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Adana'da Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Adana\'da Açıklaması

"Erdoğan bu söylemlerine devam ederse 2015'ten itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi siyasi hayatta olmayacak"

13.03.2014 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Erdoğan bu söylemlerine devam ederse 2015'ten itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi siyasi hayatta olmayacak" dedi.

Oran, partisinin merkez Çukurova ilçesi Huzurevi Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimleri etkileyeceğini söyledi.

Oran, AK Parti'nin oylarının düştüğünü, ülkede yasakların arttı iddia etti.

Vatandaşların eylem yapma hakkını elinden aldığını savunan Oran, şöyle konuştu:

"Erdoğan bu söylemlerine devam ederse 2015'ten itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi siyasi hayatta olmayacak. Askeri dönemlerde bile yasaklar hiç bu boyutlara ulaşmadı. İktidar her şeye kendi karar vermek istiyor. Kim ne söyleyecek kim ne giyecek, kim ne yiyecek, kim ne içecek... Türk halkı böyle bir anlayışa baskıcı, yasakçı, otoriter ve diktatör siyaset anlayışına asla prim vermeyecek. Türkiye hiçbir zaman yoksulluğun bu kadar çok olduğu bir dönem  yaşamadı. Bir iktidar beceriksiz olabilir, yanlışlar yapabilir, yalancı olabilir. Ama 90 yıllık cumhuriyet tarihimizde, hiçbir hükümette bu kadar büyük bir yolsuzluk, bu kadar büyük hırsızlık, bu kadar büyük rüşvet olayıyla karşılaşılmadı."

Ziyaretin ardından Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki toplantıda konuşan Oran, ülkeyi yönetenlerin ekonomiden dış politikaya kadar her şeyi düşünmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Oran, şunları kaydetti:

"Adana şu anda Türkiye'de işsizliğin en fazla olduğu ikinci kent. İktidar şu anda delik deşik olan sınırlarımızdan gelen ve sayıları yaklaşık 1 milyonu bulan Suriyeliler için nasıl çabuk iş bulunabilirler diye kanun çalışması yapıyor. Onlar da insan evladı. Onlara da yardım etmemiz lazım elimizden geldiği kadarıyla. Ama önce kendi derdimize bakmamız lazım. Biz şimdi Sarıçam'daki işsizi bırakıp Suriye'den gelenlere iş bulacağız. Böyle bir siyaset anlayışı kabul edilemez."

Etkinliğe, CHP Adana milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Turgay Develi'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Adana'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement