Chp, TSK'daki İstifaların Araştırılmasını İstedi - Son Dakika
Politika

Chp, TSK'daki İstifaların Araştırılmasını İstedi

Chp, TSK\'daki İstifaların Araştırılmasını İstedi

CHP, TSK bünyesinde son zamanlarda yaşanan istifaların nedenlerinin bütün boyutlarıyla araştırılarak alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi CHP,TSK bünyesinde son zamanlarda yaşanan istifaların...

28.02.2013 10:38

CHP, TSK bünyesinde son zamanlarda yaşanan istifaların nedenlerinin bütün boyutlarıyla araştırılarak alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi CHP,TSK bünyesinde son zamanlarda yaşanan istifaların nedenlerinin bütün boyutlarıyla araştırılarak alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, TSK'dan 1 Ocak 2009-21 Ocak 2012 tarihleri arasında kendi istekleriyle ayrılan toplam general, amiral, subay ve astsubay sayısının 13 bin 751 olduğu belirtildi.

TSK'da halen, birçoğu üst düzey muvazzaf ve emekli komutan olmak üzere, binden fazla personelin, birçok davada, yargı süreciyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekilen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

"TSK'da uzman erbaş sorunu da vardır. 2009'da 67 bin olan uzman er baş kadrosu, 2012'de 43 bine düşmüştür. 2013 yılı için açılan 50 bin kişilik kadroya sadece 15 bin kişi başvuruda bulunmuştur.

TSK'da firar eden subaylar, intihar eden askerler, yaşanan yoğun tutuklamalar, sosyal ve ekonomik yönden yaşanan sıkıntılar ve terörle mücadelenin yaratmış olduğu sorunlar nedeniyle, görevinin başında olanların sadece moral değerlerine darbe vurulmamış, aynı zamanda onlar üzerinde endişe, ürkeklik, güvensizlik duyguları da yaratılmıştır.

TSK tarihinde ilk kez ve bu kadar yoğun ayrılma ve istifa talebi olmasının nedenleri ivedilikle araştırılmalıdır. TSK'da bundan sonra yaşanabilecek istifaların ve ayrılmaların önüne geçmek açısından Meclis Araştırması açılması önem arz etmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Chp, TSK'daki İstifaların Araştırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement