Ekmen: Acil Tarım Tedbirleri Gerek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ekmen: Acil Tarım Tedbirleri Gerek

02.04.2026 16:34

Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Ekmen, tarımda gübre ve yakıt krizine çözüm için acil paket çağrısı yaptı.

Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Mehmet Emin Ekmen, "İçinde bulunduğumuz gübre ve yakıt krizinin çiftçiye ve gıda enflasyonuna etkilerini minimuma indirecek bir tedbir paketi maalesef gündeme gelmiş değil. Bu konuda acil bir pakete ihtiyacımız var." dedi.

Ekmen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ndeki bedelli askerlik yapmak üzere başvuranlardan tahsil edilecek tutarın yüzde 25 artırılmasına ilişkin hükmü eleştirdi.

"Bu gençlerimiz çok zengin ve çok paraları oldukları için değil, tamamen bir evlilik ve iş düzeni kurmanın önündeki en büyük engel kabul edilen askerlik hususunu devreden çıkarmak için bedelli askerlikten faydalanmak zorunda kalıyorlar" diyen Ekmen, bu düzenlemenin yapılmamasını istedi.

Öte yandan söz konusu tutarın hangi bütçe kalemlerine aktarılacağının net bir şekilde düzenlemede yer alması gerektiğini söyleyen Ekmen, "Yurt dışında yaşayıp bedelli askerlik yapanlar kışlaya gelmek zorunda değil ama yurt içindeyseniz bir aylık kışla yükümlülüğünüz var. Bunun eşitlik adına ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Orta Doğu'daki savaşın ekonomik etkilerine değinen Ekmen, "Mazot fiyatlarındaki artış, tarım sektöründeki maliyet ve lojistik maliyetlerinin bir arada getirdiği etkiyle karşı karşıyayız. Hükümet ihracatçının, tekstilcinin, çiftçinin, ayakkabı üreticisinin durumu ne olacak diye tedbir almıyor. Bu artıştan bağımsız bir gıda enflasyonuyla karşı karşıyayız. İçinde bulunduğumuz gübre ve yakıt krizinin çiftçiye ve gıda enflasyonuna etkilerini minimuma indirecek bir tedbir paketi maalesef gündeme gelmiş değil. Bu konuda acil bir pakete ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Ekmen, Türkiye'de engellilerin okula gitme oranının ve kamudaki istihdamının Avrupa ülkelerine göre az olduğunu savunarak, bazı camilerde işaret dili tercümanı bulunmasını, hastanelerde işitme engelliler için rehberlik hizmeti verilmesini ve ortopedik engellilerin tekerlekli sandalye yerine akülü araç kullanımının artırılmasını talep etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ekmen: Acil Tarım Tedbirleri Gerek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement