Haluk Dinçer'den Tüsiad Başkanı Olacağı İddialarına Yalanlama - Son Dakika
Politika

Haluk Dinçer'den Tüsiad Başkanı Olacağı İddialarına Yalanlama

İstifa eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın ardından yeni başkan olacağı iddia edilen Haluk Dinçer, “Bunların hepsi yanlıştır, böyle bir şey yoktur” dedi.

05.06.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın istifasının ardından başkanlık için ismi geçen Haluk Dinçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜSİAD’ı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dinçer, “Sayın başkanımız dün istifasını sunarken istifa nedenlerini zaten açıkladı. Biz de süreçle ilgili bilgileri vermiştik. Ancak bugün basın organlarında, bilhassa sosyal medyada ve internet sitelerinde benim başkan olacağımla ilgili bir takım haberler var. Bunların hepsi yanlıştır, böyle bir şey yoktur. TÜSİAD Yönetim Kurulu bir sonraki başkanı belirleyecektir. Genel Kurula kadar görev yapacak, kendi içinden herhangi bir yönetim kurulu üyesi tüzüğümüz gereği başkan olabilir. Bunu seçme yetkisi de şu andaki yönetim kurulundadır” dedi.

Dinçer, bir basın mensubunun, “İsim konuşuluyor mu?” sorusuna ise, “Bu bir süreç. Henüz yönetim kurulu bir karar vermemiş durumda. Ben en kıdemli başkan yardımcısı olarak karşınızda bulunuyorum ama iki başkan yardımcısı arkadaşım da yanımda. Ama başkan yardımcısı olacak diye bir şart da yok tüzüğümüzde. Yönetim Kurulu üyelerinden herhangi birisi, başkanımız istifa ettiği için herhangi bir üyemiz başkan seçilecek ve o da genel kurula kadar görev yapacak” yanıtını verdi.

“Ne kadar süre içinde açıklanması planlanıyor?” şeklindeki sorusu üzerine ise Dinçer, “Bununla ilgili tüzükte belirlenmiş bir süre yok. Makul bir süre, herhalde bir hafta içinde böyle bir açıklama yapılmasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dinçer, Muharrem Yılmaz’ın istifa kararının ani olduğunu da belirterek, “Haberimiz yok” dedi.

SADIK KAHRAMAN-ALPER KORKMAZ

Haluk Dinçer\'den Tüsiad Başkanı Olacağı İddialarına Yalanlama
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Haluk Dinçer'den Tüsiad Başkanı Olacağı İddialarına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement