Iğdır Belediye Başkanlığına BDP'li Malk Seçildi - Son Dakika
Politika

Iğdır Belediye Başkanlığına BDP'li Malk Seçildi

Iğdır Belediye Başkanlığına BDP\'li Malk Seçildi

Iğdır Belediye Başkanı BDP'li Güneş'in Yargıtay kararı ile düşürülmesinden sonra yapılan seçimde, 13 oyla başkanlığa BDP'li Hüseyin Malk getirildi.

11.10.2013 14:14  Güncelleme: 14:21

Iğdır Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Nuri Güneş'in Yargıtay kararı ile düşürülmesinden sonra yapılan seçimde, bu göreve 13 oy alan BDP'li Meclis Üyesi Hüseyin Malk getirildi. MHP'li aday Atalay Sever ıse 11 oyda kaldı.

Bugün Belediye Meclisi'nde yapılan seçime Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, BDP, MHP ve AKP meclis üyeleri katıldı. Meclis Başkanlığını Çiğdem Yılmaz'ın yaptığı seçimde ilk iki turda salt çoğunluk sağlanamadı. BDP'nin 13, AK Parti ve MHP'nin 6'şar olmak üzere toplam 25 üye ile temsil edildiği mecliste AK Partili Şeref Iğdır hacda bulunduğu için oy kullanamadı. Son turda Belediye Başkanvekili ve meclis üyesi Hüseyin Malk 13 oy alarak başkan seçildi. Diğer aday MHP'li meclis Üyesi Atalay Sever ise 11 oyda kaldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Malk, 2009 yerel seçimlerinde BDP'den Mehmet Nuri Güneş'in Iğdır Belediye Başkanı seçildiğini, 24 Ocak 2010 günü tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevine gönderildiğini anımsattı. Güneş'in başkanlığının 3 Ekim 2013'te Danıştay 8'nci Daire Başkanlığı kararı ile sona erdiğine işaret den Hüseyin Malk, "Belediye meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdık. Son derece adil ve demokratik seçimden sonra 30 Mart 2014 gününe kadar başkanlık görevi asaleten bana verildi" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Iğdır Belediye Başkanlığına BDP'li Malk Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement