Kamu Toplu İş Sözleşmesi'nde İmzalar Atıldı - Son Dakika
Politika

Kamu Toplu İş Sözleşmesi'nde İmzalar Atıldı

Kamu Toplu İş Sözleşmesi\'nde İmzalar Atıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hak-İş Konfederasyonu arasında Kamu Toplu İş Sözleşmesi çerçeve protokolü imzalandı.

25.07.2013 14:22  Güncelleme: 14:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hak-İş Konfederasyonu arasında Kamu Toplu İş Sözleşmesi çerçeve protokolü imzalandı.

Hak-İŞ Konfederasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 2013 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Toplu İş Sözleşme protokolünün daha önceden imzalandığını ve 200 bin işçiyi kapsayan protokol çerçevesinde Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı 30 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.

Çelik, "Protokol gereği bin 100 TL altında brüt ücreti bulunan işçilerin ücretleri bin 100 TL'ye çekilmiş, bin 850 TL altında ücret alanların aylık ücretlerine bin 850 TL'yi geçmemek üzere 200 TL seyyanen iyileştirme yapılmış. Bu iyileştirmeler yapıldıktan sonra tüm işçilerine birinci altı ayda yüzde 4, ikinci altı ayda yüzde 4. 2014 yılının birinci yarısında yüzde 3, ikinci yarısında da yüzde 3 olmak üzere ücret zamlarının uygulanacağı karar altına alınmış. Enflasyon altında kalması halinde enflasyon oranı üzerinden de ücretlere yansıma olacağı belirtilmiş idi" diye konuştu.

Sosyal yardım miktarının ise aylık olarak 180 TL'ye yükseltildiği ve sosyal diğer yardımlarının ise ücret artış oranlarında arttırılacağı kayıt altına alındığını ifade eden Bakan Çelik, protokol anlayışı içerisinde Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı işçilerin de bu haklardan yararlanması konusunda imzalayacakları protokolün 30 bin çalışana ve Hak-İŞ ailesine hayırlı olmasını dilediğini kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kamu Toplu İş Sözleşmesi'nde İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement