Yalova Belediye Başkanı AK Parti'li Yakup Koçal, siyaset yapmasından dolayı gelirlerinde eksilme olduğunu belirtirken, "Siyasetten dolayı bu gelirlerimizden bir şey biriktirme şansımız yok. Siyasete girdiğimiz günden bugüne kadar malvarlığımda yaklaşık yüzde 25'lik eksilme oldu. Bunu biz şeref kabul ederiz. Çünkü; siyasetin fedakarlık gerektireceğini düşünerek bu yola çıktık" dedi.
AK Parti'den yeniden aday adayı olan Koçal, Belediye Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısı ile mal varlığını açıkladı. Koçal, yaptığı aday adaylığı başvurusu dosyasına eşi ve kendisinin mal beyanını eklediğini söyledi. Bunu kamuoyu ile paylaşmak istediğini kaydeden Koçal, mal beyanının siyatçi açısından önemli bir husus olduğunu ifade etti. Siyasete 1999 yılında girdiğini belirten Koçal, şöyle konuştu:
"O günden bu yana 14 sene geçmiş. 1999'da siyasete girerken de mal varlığı beyanı vermiştik. Siyasete girerkenki mal varlığımızla, bugünkü malvarlığımız arasında yüzde 20-25'lik eksilme oldu. Bazı tersi beklentiler siyasetçilerde olur. Bizde böyle bir şey olmadı. Biz siyasette mal varlığımızdan feragat ederek devam ettik. Her seçim ortamına bir şeyleri satarak girdik. Çok şükür kimseye muhtaçlığımız yok. Beyanda bulunduğumuz varlığımızın kiralarla ilgili gelirleri var. Onlarla beraber aylık gerilirimiz yaklaşık 20 bin liranın üzerinde. Türkiye şartlarında ailemizin ihtiyaçlarını giderecek bir durumdayım."
Koçal, kendisine ve eşine ait mal varlığını ise, "Süleymanbey Mahallesi'nde 2 daire ve bir dükkan, 2 büro, Samanlı'da kendisinin yaşadığı bina, Samanlı'da 175 bin lira değerinde arsa, Elmalık köyünde 40 bin lira değerinde arazi, 2 adet 105 bin lira değerine iki otomobil. Öncü Özel Eğitim A.Ş'de 141 bin lira değerinde yüzde 47'lik hisse, bankada 23 bin TL nakit para" diyerek açıkladı.
Koçal, bir bankaya kendisinin 11 bin 400, eşinin ise bir bankaya 66 bin liralık araç kredi borcu bulunduğunu söyledi. Koçal ve eşinin sahip olduğu toplam malvarlığının ise 1 milyon 729 bin lira olduğu belirtildi. - Yalova
Son Dakika › Politika › Koçal: Siyaset Malvarlığımı Yüzde 25 Eksiltti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.