Lösemili Çocuklar, Meclis'te - Son Dakika
Politika

Lösemili Çocuklar, Meclis'te

Lösemili Çocuklar, Meclis\'te

Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle lösemili çocuklar ve aileleri, TBMM'de CHP ve MHP gruplarını ziyaret etti

08.11.2013 12:35

Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle lösemili çocuklar ve aileleri, TBMM'de CHP ve MHP gruplarını ziyaret etti.

LÖSEV'e kayıtlı lösemili çocuklar ve aileleri, LÖSEV Koordinatörü Hülya Ünver ile ilk olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ı ziyaret etti.

Ünver, Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle "yaşasın lösemili çocuklar" diyerek yola çıktıklarını belirterek, LÖSEV'in 15. yılını kutladıklarını söyledi.

Daha önce löseminin, makus ve kötü bir kader, tedavisi mümkün olmayan bir hastalık olarak düşünüldüğünü anlatan Ünver, LÖSEV'in, topluma, çocuklara ve ailelerine umut aşıladığını kaydetti.

Lösemi tedavisinde başarı oranını yüzde 100'e çıkarana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Ünver,  bunun da toplumun desteği ve dayanışması ile olacağını belirtti.

Ünver, "Çocuklarımız için artık umut var, iyileştirmek, yaşatmak elimizde" diyerek, çocukların ve sağlığın, tüm değerlerin üzerinde, herşeyden önce olduğunu dile getirdi. Ünver, "Heryeşi bir kenara bırakıp, çocuklar ve sağlığımız için yatırımlara daha fazla önem vermeliyiz, her daim gündemde tutmalıyız. 15 bin kayıtlı hastamız var. Vakfımızda  birebir dinliyoruz. Amacımız yaşanan sorunları yok edebilmek. Bu, zor bir hastalık, bu süre içinde ailelerimizi ve çocuklarımızı yormayacak şekilde, onların yanında olarak, sadece tedaviye, iyileşmelerine odaklanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü bir çocuğun hayatından daha değerli birşey yoktur. Melis'in sesini duyduk ama Melis gibi sesini duyamadığımız çocuklarımız var, onları yok saymayalım" diye konuştu.

-"Onlara umut olacağım"

Tedavisi tamamlanarak iyileşen lise öğrencisi Rümeysa Akyol da tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Devlet hastanesinde kendisine tanı konulduğunda "3 ay yaşamaz" denildiğini belirten Akyol, tedavi süresince, şehir dışından geldiği için banklarda  yatan babaları gördüğünü, ölen çocukların çığlıklarını duyduğunu ifade etti.

Akyol, tedavisinin yarısında LÖSEV ile tanıştığını, hastaneye kabul edildiğini belirterek, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Hastanenin soğuk duvarları burada yoktu, biz kocaman bir aileyiz. 3,5 yıl orada tedavi oldum, hiç yalnız hissetmedim, umutsuzluğa kapılmadım. Üç ay yaşamaz denilen çocuktum,  çoğu akrabam yokken, onlar vardı, maddi, manevi çok destek aldık. İyileştim, hayata güzel baktım, hayallerim var, iyileşen kardeşlerim var, onlara umut olacağım. Annemi kaybettim, hayata kötü bakmaya başladım. Annemin bıraktığı yerden sarıldalar bana. LÖSEV sayesinde umutlarım var. LÖSEV bize yarın oldu, umut oldu. Bana, yaşayacağıma inandılar. Siz de inanın, bizi yalnız bırakmayın, iyileşecek daha çok hasta var. Bir çocuğun hayatından daha değerli ne var. LÖSEV bizi yalnız bırakmadı, devlet büyükleri de LÖSEV'i yalnız bırakmasın."

Akyol, üç günde biten ilaçların bulunduğunu, bunların rapor kapsamına alınması gerektiğini söyledi. Akyol, LÖSEV'in kendilerine destek verdiğini ancak bu desteği alamayan hastaların da olduğunu dile getirerek, kanser hastalarından muayane ücreti alınmadığını ancak katkı yapı altında her muayene sonrası ücret çıktığını kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Vural, gerçek kahramanlarıyla, sorunları hep birlikte aşabileceklerini dile getirdi. Vural, akıllarıyla,  imkanlarıyla bu hastalığı hep beraber yenebileceğini belirterek, bu farkındalığı oluşturmak gerektiğini vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da lösemili çocuklarla ilgili Meclis araştırma önergesi vereceklerini kaydetti. Altay, "Ben artık LÖSEV'ciyim. Çocuklar kazanacak, çocuklar gülecek" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Lösemili Çocuklar, Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement