MHP Kadın Koları Genel Başkanı Şenel, Gaziantep'te - Son Dakika
Politika

MHP Kadın Koları Genel Başkanı Şenel, Gaziantep'te

MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, "Özellikle doğru yönetilmeyen Suriye politikası ve sığınmacılar kanalıyla Antep'in sosyal, aile düzeni ve şehir hayatının bundan olumsuz etkileniyor olması düşündürücü bir problem" dedi.

23.12.2013 19:07

MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, "Özellikle doğru yönetilmeyen Suriye politikası ve sığınmacılar kanalıyla Antep'in sosyal, aile düzeni ve şehir hayatının bundan olumsuz etkileniyor olması düşündürücü bir problem" dedi.

Şenel, MHP Gaziantep Kadın Kolları İl Başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada, son günlerde yaşananların MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin söylemlerinin ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğini belirtti. Bin yılık kardeşliğe fitne ve fesadın girmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Şenel, partileri üzerinde spekülasyon, gündem karartma ve sansür uygulandığını ileri sürdü.

Gaziantep'in 25 Aralık'ta düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutlayacağını anımsatan Şenel, "Antep, çok net olarak işgalle karşı karşıya kalmış, kahramanlar çıkarmış kentlerimizden. Dolayısıyla bir memlekete nifak girdiğinde, emperyalizm göz diktiğinde neler yaşandığını en iyi bilen yerlerden biri. Kimsenin gülen yüzüne kanmamak lazım. Antepli hemşehrilerimin de seçimlerde tercihlerini buna göre yapması lazım" dedi.

Şenel, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları gören, kaygılarına hak veren herkesin yollarını MHP ile birleşeceğine inandığını söyledi.

- Türkiye sığınan Suriyeliler

Şenel, Türkiye'nin en büyük değerlerini ortaya çıkarmış kentlerden biri olan Gaziantep'in son yıllarda ciddi oranda kan kaybettiğini, sosyal düzenin devamı konusunda kaygılar bulunduğunu savundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümünün Gaziantep'te bulunduğunu anlatan Şenel, şunları kaydetti:

"Özellikle doğru yönetilmeyen Suriye politikası ve sığınmacılar kanalıyla Antep'in sosyal, aile düzeni ve şehir hayatının bundan olumsuz etkileniyor olması düşündürücü bir problem. Elbette güçlü bir devlet ve tarihi kimliğe uygun olarak ihtiyaç sahiplerine şefkat elini uzatacağız, yardım isteyenleri sarıp sarmalayacağız, sıkıntıları merhem olmaya çalışacağız. Fakat 'yardım edelim' derken yardıma muhtaç hale düşmemek çok önemli. Ciddi anlamda aile hayatına kadın noktasından baktığımda aile hayatları bozulmuş, parayla satın alınmış ikinci eşler gibi başka problemler çıkıyor. Türk Milletinin en önemli değeri aile yapımızdır. Tüm gücümüzü oradan alırız. Bu yapının bozulmaması çok önemli. Aile yapısının bozulmamasına hepimiz dikkat etmek zorundayız. Onun için Antep bu anlamda bir problemin içerisinde. "

Bir gazetecinin "MHP'de siyaset yapan kadınların sayısı diğer partilere göre az. Buna yönelik bir çalışma yapacak mısınız" sorusuna Şenel, MHP'de kadınların her zaman bulunduğunu, teşkilatta da çok güçlü olduklarını söyledi.

Şenel, partili kadınların daha çok geri planda kalmayı tercih ettiğini ancak bundan sonra tüm kadınların daha çok öne çıkacağını ifade etti.

Konuşmanın ardından binanın açılışı gerçekleştirildi.

MHP Kadın Koları Genel Başkanı Şenel, Gaziantep\'te
Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Kadın Koları Genel Başkanı Şenel, Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement