MHP 'Referandum Seçeneğine' Soğuk - Son Dakika
Politika

MHP 'Referandum Seçeneğine' Soğuk

MHP \'Referandum Seçeneğine\' Soğuk

MHP, AK Parti'nin Partiyi ve Üyelerini Kurtarmak İçin Bir Anayasa Değişikliği Yaparak Bunu Referanduma Götürme Yolunu Tercih Etmesinin Doğru Olmayacağını Savundu.

02.04.2008 15:07

MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, AK Parti'nin partiyi ve üyelerini kurtarmak için bir Anayasa değişikliği yaparak bunu referanduma götürme yolunu tercih etmesinin doğru olmayacağını belirtti. Paçacı, partilerin cezalandırılmamasını öngören tekliflerine AK Parti'den destek gelmesi halinde bu desteği değerlendireceklerini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, TBMM'de gazetecilerin, AK Parti hakkındaki kapatma davası ve AK Parti'nin Anayasa değişikliği girişimleriyle ilgili sorularını cevapladı. AK Parti'nin önünde üç yol bulunduğunu ifade eden Paçacı, bunlardan bir tanesinin hukuki süreç içinde Anayasa Mahkemesi'ne karşı kendisini savunmak ve herhangi bir Anayasal düzenleme yapmamak olduğunu belirtti. İkinci yolun, MHP'nin öngördüğü partilerin kapatılmasını zorlaştıran ancak bu eylemleri yapanların sorumluluklarının devam etmesini kapsayan bir düzenlemeye evet demek olduğunu ifade eden Paçacı, "Buna pek yanaşmak istemiyorlar. Üçüncü bir yol da kendi partilerini ve üyelerini kurtarmak için bir Anayasa değişikliği yapıp referanduma götürmeleridir. Üçüncü yolun çok doğru olmadığı kanaatindeyiz. Diğer iki yoldan birini tercih etmeleri kendileri için de ülke için de yararlı olur kanaatindeyim" diye konuştu.

Paçacı, bağımsız başbakan ya da yeni bir parti kurulması gibi alternatifler üzerinde durulduğunun hatırlatılması üzerine, bunların varsayımlar olduğunu ifade etti. Paçacı, "Şu anda iddianame mahkemeye verilmiş, dava açılmıştır. Sonucun mutlak suretle kapatma olacağını bugünden söylemek yanlıştır. Kendilerini savunacaklar ve mahkeme de bir karar verecektir. O karara göre ondan sonraki siyasi süreç değerlendirilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Paçacı, 'MHP, kendi önerisi dışındaki önerilere kapıyı kapattı mı?' sorusuna ise, "MHP'nin burada aktif olarak rol oynaması düşünülemez. Zaten sayısal çoğunluğu yeterli değil. Ancak MHP'nin geçmişten bugüne fikri, partilerin cezalandırılmamasıdır. Bu yönde kendisine destek gelirse bu desteği değerlendirecektir" yanıtını verdi.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP 'Referandum Seçeneğine' Soğuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement