Mustafa Sarıgül Tarsus'ta - Son Dakika
Politika

Mustafa Sarıgül Tarsus'ta

Mustafa Sarıgül Tarsus\'ta

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim sistemi, siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini söyledi.

09.08.2012 18:54

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçim sistemi, siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini söyledi.

Sarıgül, Tarsus Şelalesi'ndeki bir restoranda Türkiye Değişim Hareketi (TDH) İl Başkanı Mirza Turgut, TDH İlçe Başkanı Meral Yüksel ve TDH gönüllüleriyle bir araya geldi. Türkiye'nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Sarıgül, "Arzumuz, Türkiye'nin iyi olmasıdır. Ülkemizde dil, din, ırk ve mezhep farkı olmadan, tüm inançlara saygılı, geleneklerine bağlı bir anlayışla demokratik birliğin sağlanmasıdır. Bunun için iyi şeyler yapmalı ve çok çalışmalıyız" dedi.

Yerel yönetimlerin merkezi yönetim kadar önemli olduğunu, Şişli'de bütün inanç merkezlerine aynı mesafede durduklarını söyleyen Sarıgül, Şişli modelinin Türkiye modeli olması gerektiğini söyledi.

Huzur ve başarı için seçim sisteminin, siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini belirten Sarıgül, "Şu anda hiçbir partide demokrasi yok. Partilerde barış ve demokrasi yoksa, ülkede demokrasi de olmaz. İnsanlar istedikleri partiye özgürce üye olabilmelidir. Bir yerlere de aday olmak isteyenler ön seçimle belirlenmelidir. Aksi takdirde bunun adı demokrasi olmaz. Bunun en güzel örneğini SHP lideri merhum Erdal İnönü vermiştir" diye konuştu.

Sarıgül, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere, Adana'ya hareket etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement