TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Açıklaması

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Açıklaması

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, “Ortadoğu’da sınırlar değişiyor, haritalar henüz kesinleşmedi.

30.10.2015 18:21

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Ortadoğu'da sınırlar değişiyor, haritalar henüz kesinleşmedi. Biz diyoruz ki 7 düvele karşı vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Artık bu ufak şeyleri bırakmak bir be beraber olmamız gerekir. Allah birliğimizi daim eylesin. Mesele memleket meselesiyse geri kalan teferruattır" dedi.

Sivas'taki temaslarını sürdüren TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince bir restoranda düzenlenen yemeğe katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde tarım ve hayvancılığın geliştiğini belirtti.

Yılmaz, Sivas'ta tarım alanında yapılan çalışmaları da anlatarak, tarıma hizmet edilecekse suyun toprakla buluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Hizmet anlayışının ve istenilen hizmetlerin de değiştiğini belirten Yılmaz, "İnsan doğduğu yerde doysun istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de yemde ve gübrede KDV'yi kaldıracağız. İstiyoruz ki hayvancılık daha çok gelişsin. Allah nasip ederse Sayın Başbakanımızın da verdiği sözün arkasında olacağız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

"ORTADOĞU'DA SINIRLAR DEĞİŞİYOR"

Halkın en iyisini bildiğini ifade eden Yılmaz, "Görmek için göz lazım, bakmak yetmez. Konuşmak için dilin yanında bir de gönül lazım, bir vicdan lazım. İnşallah gördüğünüzü ve duyduğunuz doğruları söyleyeceksiniz. Devamlı hakkın ve hakikatin yanında olacaksınız. Bu zor coğrafyada bu hizmetlerin hiçbirisi yapılmamış olsaydı bile yine gücümüzü parçalanmamamız, paylaştırmamamız lazım. Bir ve beraber olmamız gerekirdi. Her bir oyunuz çok değerli. Bu bıçak sırtındaki riski azaltmak lazım. Ortadoğu da sınırlar değişiyor, haritalar henüz kesinleşmedi. Biz diyoruz ki 7 düvele karşı vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Artık bu ufak şeyleri bırakmak bir be beraber olmamız gerekir. Allah birliğimizi daim eylesin. Mesele memleket meselesiyse geri kalan teferruattır" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi ile Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasında imzalanacak iş birliği protokol törenine katıldı. Rektörlük makamında gerçekleşen törende Prof. Dr. Faruk Kocacık ile YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, arasında protokol imzalandı. Bu iş birliği protokolü ile Cumhuriyet Üniversitesi'nde yazılım ve bilişim teknolojileri derslerinin verileceği ve buradan mezun olan öğrencilerin bilişim sektöründe istihdam edileceği belirtildi.

Günün anısına YASAD Başkanı Güneş, TBMM Başkanı Yılmaz'a plaket verdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement