TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Öğretmen Günü'nde konuştu - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Öğretmen Günü'nde konuştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, diplomalı cahiller ve diplomalı katiller konusuna değindi. Kurtulmuş, öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendiren önemli bir rol model olduğunu vurguladı ve eğitimin okumak, bilmek ve anlamak aşamalarına dikkat çekti.

24.11.2023 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle Meclis yerleşkesindeki TBMM Kreş, Gündüz Bakımevi ve Anaokulu'nu ziyaret edip, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. TBMM Anaokulu öğrencilerinin şiir okumasının ardından hazırlanan 'Sarı Zeybek' isimli halk oyunu gösterisini izleyen Kurtulmuş, öğrencilerin yetişmesine emek veren, yönetici ve öğretmenleri tebrik etti.

Eşi Sevgi Kurtulmuş ile öğretmen ve öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, "Öğretmenleri 365 gün hatırlamak ve anmak durumundayız. Onların hizmetlerinin daha yüksek kalitede olmasını temin etmek için de devlet olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Öğretmenin, insanların hayatında unutulmaz yerinin olduğunu, onların hayır dualarıyla yad edildiğini dile getiren Kurtulmuş, "Öğretmenlik, toplumu geleceğe hazırlayan, toplumun ana direklerinden birisi olan bir meslektir. Bir meslek olmanın ötesinde öğretmenlik, aslında bir rol modelliktir. Yardımlaşmayı, dayanışmayı, iyiliği, ihsanı, komşuluğu, insaniyete ve medeniyetimize ait iyi değerleri, her birimiz önce ilk öğretmenlerimiz başta olmak üzere, onlardan almışızdır" diye konuştu. Numan Kurtulmuş, bugünün dünyasında karşılaşılan sıkıntıların ve felaketlerin ortadan kaldırılmasında en temel sorumluluğun öğretmenlere düştüğünü belirtti. Kurtulmuş, eğitimin hayat boyu sürdüğüne işaret ederek, bunun ilk aşamasının ise 'okumak' olduğunu belirtti. Günlük hayatın çeşitli meselelerinin üstesinden gelebilecek, özellikle yüksek teknolojilerin gerektirdiği imkan ve fırsatlardan istifade edilebilecek okuryazarlık çeşitliliğine sahip olmak gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, gençlerin, 'okumak' konusunda çok donanımlı hale getirilmesinin de önemine değindi.

'DİPLOMALI CAHİLLER'

Eğitimin diğer temel aşamasının da 'bilmek' olduğuna değinen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bilmek, insanın eşyayı, nesneyi bilmesi, dünyayı, kainatı bilmesi, kendisini bilmesi ve nihayetinde Rabb'ini bilmesidir. Dolayısıyla bugün, günümüzde hele hele diplomalı birçok cahilin olduğunu görüyoruz. Açık söyleyeyim, 'Ben cahilim' diyen insandan korkmam. Ama elinde bol bol diploma olan cahilden çekinirim. İsrail'de görüyorsunuz, fosfor bombası atıyor. O fosfor bombasının yapılması için kim bilir kaç enstitüde, kaç üniversitede, kaç mühendis, kaç ilim adamı bir araya geldi, yılların ilmi birikimleri sonucunda bir bomba yaptı ve bunu yaparken, çevreyi yok etmek, insanları yakarak imha etmek üzerine bir savaş aracı oluşturdu. İstediğin kadar dünyanın en büyük üniversitelerinden diploman, doktoran olsun. İnsanlığın olmadıktan sonra ne işe yarar? Diplomalı cahiller ne yazık ki. Bugün bir de karşımızda diplomalı katiller var. Dünyanın her yerinde. Şu anda Filistin'de biz bunu yaşıyoruz."

Kurtulmuş, daha sonra TBMM Kreş, Gündüz Bakımevi ve Anaokulu'ndaki sınıfları gezdi, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. (DHA)

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Öğretmen Günü\'nde konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Öğretmen Günü'nde konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement