Tomakin: "Kızılelma 2071" - Son Dakika
Politika

Tomakin: "Kızılelma 2071"

Tomakin: "Kızılelma 2071"

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Av. Ayşe Nilgün Tomakin, seçim gezilerini sürdürüyor.

20.05.2015 13:13

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Av. Ayşe Nilgün Tomakin, seçim gezilerini sürdürüyor. Seçim gezileri kapsamında Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi'nde esnaf ve vatandaş ziyareti yapan AK Parti Ordu Milletvekili Adayı A.Nilgün Tomakin, esnaf ziyaretlerinde bulunurken vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim konuşmalarında özellikle '2023 ve 2071' hedefleri üzerinde duran A. Nilgün Tomakin, Türkiye'nin önünde iki 'Kızılelma' bulunduğunu söyledi. Birinci Kızılelma'nın Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne rastlayan 2023 yılı olduğunu belirten Tomakin, "2023'teki hedef Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokmak ve bölgesel bir güç olmasını sağlamaktır. Bunu yaparken ihracatını 500 milyar dolara çıkarmış, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara ulaştırmış bir Türkiye ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

İkinci Kızılelma'nın ise '2071'de dünya devleti Türkiye' olduğunu dile getiren Tomakin, "2071 hedefi, 21. yüzyılın hedefidir. Bu sadece Türkiye'nin iddiası değil, bu bir medeniyet iddiasıdır. Bu, Türk-İslam medeniyetinin iddiasıdır. 21. yüzyılda Türkiye'nin liderliğinde bütün Müslüman-Türk dünyası ve İslam dünyasının ileri gitmesi, yüzyıllardır içinde bulunduğu zilletten kurtulması en büyük idealimiz ve vecibemizdir. Bu basit bir ufuk değildir" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde aslında bu iki Kızılelma'nın onaylanacağını belirten Tomakin, "Milletimiz önümüzdeki 4 yılda Türkiye'yi yönetecek kadroları seçmekle kalmayacak. Aynı zamanda Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini de oylayacak ve onaylayacak. Unutmayın her kutlu doğum sancılı olur. Yeni Türkiye'nin inşası da bu şekilde oluyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi artık bir tercih olmaktan çıktı bir zorunluluk haline dönüştü. Mevcut sistem Türkiye'yi daha fazla taşıyamaz ve taşıyamıyor" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tomakin: 'Kızılelma 2071' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement