Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu: Güney Çevre Yolu Zigana Tüneli gibi bitirilecek - Son Dakika
Politika

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu: Güney Çevre Yolu Zigana Tüneli gibi bitirilecek

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu: Güney Çevre Yolu Zigana Tüneli gibi bitirilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği 15. Olağan Genel Kurulu'na katılarak Trabzon'da yapılan işler hakkında konuştu. Karaismailoğlu, Güney Çevre Yolu projesinin Zigana Tüneli gibi bitirileceğini belirtti ve Trabzon'un gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

06.05.2023 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Güney Çevre Yolu'nun Zigana Tüneli gibi bitirileceğine işaret ederek, "Buradaki ortak paydamız Trabzon. Trabzon'un gelişmesi, büyümesi" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği 15. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. 21 yıldır Trabzon'da çok işler yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, ulaştırma sektörüne son 21 yılda 193 milyar dolarlık iş yapıldığını söyledi. Bunun sonucunda Türkiye'nin kazandığını dile getiren Karaismailoğlu, " Siyaset, millete vatandaşa şehirlere hizmet etmek için bir araçtır. Bizler de şehirlerimizdeki yaşam kalitesini arttırmak, yaşam konforunu arttırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Çarşamba günü Zigana Tüneli'ni açtıklarını belirten Karaismailoğlu, herkesin mutlaka buradan bir defa geçmesini istedi. Eski tünel ile yeni tüneli karşılaştırmalarını tavsiye eden Karaismailoğlu, Trabzon Limanı'ndan Basra Körfezi'ne inen uluslararası bir koridor olduğunu söyledi. Bunların master planının bir parçaları olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, Türkiye'nin büyük düşündüğünü kaydetti. Bakan Karaismailoğlu, Trabzon'da ortak akıl oluşturmanın görevleri olduğunun altını çizerek, "Odalar olsun, üniversiteler olsun mutlaka Trabzon'da üst akılın mutlaka bir araya gelip projelerin ve buraya yapılması gerekenlerin tartışması gerekiyor. Bunu, bundan sonra yapacağız" ifadelerini kullandı.

Trabzon'a çok kıymetli işler yapıldığını anlatan Karaismailoğlu, bazılarında zaman ve fayda maliyet analizleri gerektiğini vurguladı. Zigana Tüneli'nin maliyetinin 14 milyar dolar olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, "Kolay ulaşılabilir, güvenle ulaşılabilir bir sistem ulaşım sağladığınızda o bölgeye yatırımcı gelip daha çok yatırım yapacak. Daha çok istihdam alanları üretecek ve üretim artacak. Trabzon'da, üretimde hangi yönlerde ilerlemesi gerektiğine de ortak akılla karar verip, yatırımların da bir şekilde yönlendirilmesi gerekiyor. Onu da yine birleşip iş insanlarıyla oturup konuşup karar vermemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon'da 24 karayolu projesinin devam ettiğini, bunun bugünkü maliyetinin 28 milyar lira olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, 21 yılda Trabzon'a karayollarında 75 milyar lira yatırım yaptıklarını kaydetti. Güney Çevre Yolu projesine de değinen Karaismailoğlu, çevre yolunun temelini attıklarını, projenin yüzde 70'inin tünel olduğuna, coğrafi şartların zorluğuna dikkati çekti. Bakan Karaismailoğlu, "Biz burada bir kilometre yol yaparken Anadolu'da aynı maliyetle 20 kilometreye yakın yol yapıyoruz. Buna rağmen Trabzon'da bu kadar işler yapıldı. Daha çok yapacağız. Trabzon bunu hak ediyor. Bu şehrimizin gelişmesi için ne gerekiyorsa onu da yapacağız. Güney Çevre YoluBunun ucundan başladık. Hızlıca bitecek. Zigana Tüneli nasıl bittiyse o da bitecek. Havalimanımıza başlayacağız, yapacağız. Bu da Trabzon'a kazandıracağımız çok kıymetli bir eser olacak. Buradaki ortak paydamız Trabzon. Trabzon'un gelişmesi, büyümesi" diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, toplantının ardından Kahramanmaraş Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, esnafla sohbet etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu: Güney Çevre Yolu Zigana Tüneli gibi bitirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement