Yasader Onuncu Yılını Kutluyor - Son Dakika
Politika

Yasader Onuncu Yılını Kutluyor

Yasader Onuncu Yılını Kutluyor

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu: "Geçen 10 yıl içinde çok sayıda sivil toplum kuruluşuna destek verdik" TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanı Kocaman: "Yasama Derneği, gerçekleştirdiği etkinliklerle yasama faaliyetlerinde görev alanların bir araya gelmesine, diyalog kurmasına ve geliştirilmesine gayret gösterdi"

28.06.2013 14:09

Yasama Derneği (YASADER), 10. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Ankara'da bir otelde düzenlenen resepsiyonda konuşan TBMM Genel Sekreteri, YASADER Başkanı İrfan Neziroğlu, 10 yıllık sürede yaptıkları çalışmayla derneği bir marka haline getirdiklerini söyledi.

Türkiye'de insan hakları, çevre gibi konu bazlı birçok dernek bulunduğunu dile getiren Neziroğlu, "YASADER, yolu her dernekle kesişiyor. Birçok dernekle ortak faaliyet gerçekleştirdik. Farklı bir misyonu oldu. Yasama uzmanlığı ve denetim süreçlerini birçok sivil toplum örgütü ile paylaştık. Geçen 10 yıl içinde çok sayıda sivil toplum kuruluşuna destek verdik. Sivil toplum kuruluşları, soru önergesi yazmayı becerebiliyorsa, sorunlarını insan hakları komisyonuna başvuru dilekçesine çevirebiliyorsa, bu çorbada derneğin de tuzu oldu" diye konuştu.

Neziroğlu, Yasama Dergisi'nin de 20. sayısını çıkartıklarını ifade ederek, "Alanında tek olan dergide yasama çalışmaları yayınlanıyor. Bu alanda da önemli mesafe kat ettik. Sürece katkı yapanlara teşekkür ediyorum" dedi.

TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanı ve Derneğin Genel Sekreteri Habip Kocaman da YASADER'in 10 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kocaman, derneğin üç hedefinin bulunduğunu dile getirerek, "Birincisi yasama bilimini, tekniğini geliştirmek, parlamento hukukunu güçlendirmek. İkinci hedefimiz, yasama alanında faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlar arasında görüşme ve iletişim ortamı sağlamaktı. YASADER gerçekleştirdiği etkinliklerle, yasama faaliyetlerinde görev alan, çalışmalarda bulunan bu kesimlerin bir araya gelmesine, diyalog kurulmasına ve geliştirilmesinde gayret gösterdi" diye konuştu.

Derneğin üçüncü hedefinin de sivil toplumun yasamaya olan ilgisinin artırılması, yasama süreçlerine katkı ve katılımlarının güçlendirilmesi olduğunu belirten Kocaman, bu yolda da mesafe aldıklarını söyledi. Kocaman, konuyla ilgili hazırladıkları el kitapları ve dökümanlar hakkında bilgi verdi. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yasader Onuncu Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement