Hastanın Böbreğinden 248 Taş Çıktı - Son Dakika
Sağlık

Hastanın Böbreğinden 248 Taş Çıktı

Hastanın Böbreğinden 248 Taş Çıktı

Konya'da ağrı şikayetiyle gittiği hastanede sol böbreğinde taş olduğu belirlenen hastadan, ameliyatla 248 adet taş çıkarıldı Taşların büyüklüğü 2,5 ile 0,3 santimetre arasında değişiyor Üroloji Uzmanı Opr. Dr. İskender Nesimioğlu: "Gerekli tetkikler yapıldığında, hastamızın böbreğinin, tabiri caizse.

13.12.2013 11:44

AHMET AKBIYIK - Konya'da ağrı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyata alınan hastanın sol böbreğinden, büyüklükleri 2,5 ile 0,3 santimetre arasında değişen 248 adet taş çıktı.

Beyşehir ilçesinde yaşayan Aziz Telli (48), karın boşluğunda uzun süredir devam eden ve son günlerde şiddeti daha da artan ağrılar nedeniyle Özel Konya Anıt Hastanesi'ne başvurdu.

Hastanın, burada yapılan tetkiklerinde sol böbreğinde çok sayıda taş olduğu belirlendi. Hemen ameliyata alınan Telli'nin böbreğinden, büyüklükleri 2,5 ile 0,3 santimetre arasında değişen 248 adet taş çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Opr. Dr. İskender Nesimioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine sol yan tarafındaki ağrı şikayetiyle geldiğini söyledi.

"Bu çok nadir görülen bir durum"

Telli'nin şikayetlerinin uzun süredir devam ettiğini öğrendiklerini belirten Nesimioğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce kendisine taş olduğu söylenmiş ama hastamız bunu ihmal etmiş. Farklı zamanlarda değişik şekillerde ağrılar hissetmiş, ancak ihmalini sürdürmüş. Sonunda bize geldi. Gerekli tetkikler yapıldığında, hastamızın böbreğinin, tabiri caizse ağzına kadar taşla dolu olduğunu gördük. Bunun üzerine kendisine ameliyat önerdik. Kabul etti ve hemen ameliyata aldık. Böbreği açtığımız zaman tam 248 tane taş çıkarttık. Bu çok nadir görülen bir durum. Böbrekte taş olabilir ama bu kadar fazla olması, çok sık görülen bir durum değil. Sonrasında böbrekteki taşları temizledik. Ameliyat son derece başarılı geçti. Genel durumu gayet iyi. Birkaç gün kontrol altında tuttuktan sonra taburcu etmeyi düşünüyoruz."

Nesimioğlu, böbreklerdeki taşın tanısının konulmasının son derece kolay olduğunu dile getirerek, "Hastalar böbreklerinin bulunduğu bölgede bir ağrı olduğu zaman doktora başvurduklarında, basit bir tetkikle, böbreklerinde bozukluk olup olmadığını saptamak son derece kolaydır. Bu 10 dakikalık bir iştir. Dolayısıyla bu tür şikayeti olanlara tetkik yaptırmalarını, durum daha kötüye gitmeden tedavilerine başlanmasını öneriyorum" diye konuştu.

Böbrek sağlığı konusunda alınabilecek basit tedbirlere de dikkati çeken Nesimioğlu, günde 1,5 litrenin altında kalmamak şartıyla sıvı tüketilmesi gerektiğini ifade etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Hastanın Böbreğinden 248 Taş Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement