Doğa Koleji, öğrencilerinin toplumsal yaşam bilincini kazandığı projelerine bir yenisini ekledi; 'Neşeli Köpükler'... Bu proje ile çocuklara temel temizlik ve hijyen esaslarını öğretecek olan bir dizi seminer, anket ve eğitim programı hazırlandı. Doğa Koleji ilköğretim öğrencileri hedeflenerek, Şubat ayında başlatılan 'Neşeli Köpükler' eğitim programları aynı zamanda bulaşıcı kış hastalıklarının önüne geçmeyi ve bunların okullardaki yayılma hızını düşürmeyi de hedefliyor.
Doğa Koleji, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı (MÜTFV), Academic Hospital (Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı İktisadi İşletmesi) ve Hobby işbirliği ile başlatığı 'Neşeli Köpükler' projesi ile çocukların temizlik alışkanlıklarını güçlendirmek, el ve vücut temizliğinin önemine dikkat çekmek için kampüslerinde bir dizi seminer ve eğitici aktiviteler gerçekleştiriyor olacak. Proje kapsamında yapılacak etkinliklerde sıvı sabun ve antibakteriyel ürünlerin kullanımına dikkat çekilerek gribal enfeksiyonlardan el temizliği ile korunabileceğinin altı çizilecek.
Veliler ile işbirliği
'Neşeli Köpükler' projesi ile öğrencilerin temel temizlik alışkanlıklarına olan duyarlılığını artırmak, temizliğin ve temiz insanların sağlıklı bir yaşam sürmenin üzerindeki etkilerini öğrencileriyle paylaşacak olan Doğa Koleji projede, veliler ve ebeveynler ile birlikte hareket edecek. Projenin bir sonraki aşamalarında ise, devlet okullarında yapılacak olan anket çalışmaları, seminerler ve uygulamalı dersler yer alıyor. Tüm bu aktivitelerin yanı sıra, konuya dikkat çeken kitapçıklar ve el broşürleri de okullarda dağıtılacak.
'Daha temiz ve sağlıklı bir dünya için ellerimizi yıkayalım'
Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker, bu sosyal proje girişimi ile ilgili şunları söyledi;
"El yıkamak çok önemli fakat gündelik yaşamımız içinde ne sıklıkla ve ne yeterlilikte yaptığımız tartışılır. Ellerimizle her yere ve her şeye dokunarak mikroorganizmaların yerleşmesine yol açıyor sonra da bunları tekrar dokunduğumuz her yere dağıtıyoruz. Yapılan araştırmalarda sağlık personeli dahil günlük rutin el yıkamalarının yarısından fazlası yeterli uygunlukta değil. Ellerin yıkanması su ve sabunla yapılarak, el yüzeyindeki enfeksiyon etkilerinin tamamen yok edilmesi mümkünken, bu sonuç bize sağlık çalışanlarının bile el temizliğine ve genel hijyen kurallarına gerektiği kadar özen göstermediğini gösteriyor. 'Neşeli Köpükler' projesi ile temizlik alışkanlıklarının daha küçük yaşta, bilinçli bir şekilde toplum hayatına kazandırılması mümkün olacak."
'El yıkamakla her yıl bir milyon çocuğun hayatı kurtuluyor'
UNICEF uzmanları dünya çapında yaptığı bir araştırmanın sonucunda 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü'nde sadece el yıkamakla her yıl bir milyon çocuğun hayatının kurtulabileceğini bildirmişti. Doğa Koleji öğrencileri, de daha önce, 15 Ekim 2011 Dünya El Yıkama Günü'nde de okullarında ve evlerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirerek dikkatleri çekmişti.
Son Dakika › Sağlık › 'Neşeli Köpükler' Bu Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?