2013 Pegasus Wındsurf Ligi Şampiyonları Belirlendi - Son Dakika
Spor

2013 Pegasus Wındsurf Ligi Şampiyonları Belirlendi

2013 Pegasus Wındsurf Ligi Şampiyonları Belirlendi

Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları işbirliği ile bu yıl 3.'sü düzenlenen Pegasus Windsurf Ligi'nin şampiyonları, Alaçatı'da gerçekleştirilen 5.ayak yarışları ile belirlendi.

03.09.2013 09:13

Türkiye'nin 12'si bayan ve 64'ü erkek en başarılı 76 slalom windsurfçüsünün yarıştığı 5 ayaklı Pegasus Windsurf Ligi'nin son ayak yarışları 29 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında Alaçatı'da gerçekleştirildi.

Ligin son yarışlarının yapıldığı ayakta, yarışların ilk gününde rüzgar sabit olarak 11 Knot'un üzerinde kalmadığı için yarış yapılamazken, diğer günlerde sporcular kıyasıya mücadele ettiler.

Pegasus Windsurf Liginin Alaçatı yarışını; Genç Bayanlar'da Fulya Ünlü, Genç Erkekler'de Poyraz Akay, Bayanlar'da Çağla Kubat, Erkekler'de Enes Yılmazer ve Masterlar'da Özfer Uralp birinci olarak tamamladı.

Gerçekleştirilen 5 ayak sonucunda 2013 Pegasus Windsurf Ligi Şampiyonları;

- Genç Bayanlar'da Fulya Ünlü

- Bayanlar'da Çağla Kubat

- Genç Erkekler'de Poyraz Akay

- Erkekler'de Enes Yılmazer

- Masterlar'da Özfer Uralp

oldu.

2013 Pegasus Windsurf Ligi'nin tamamlanmasının ardından açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Kurumsal İletişim ve Sponsor İlişkileri Pazarlama Müdürü Diğdem Cengiz Gürsel, Pegasus olarak Türkiye'nin farklı bölgelerinin de Windsurf cennetine dönüşmesi için sörf alanındaki desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Gürsel; "Pegasus olarak 7 senedir windsurf sporuna verdiğimiz kesintisiz desteği, son 3 yıldır Türkiye'de bir ilk olarak TYF ile birlikte kurduğumuz Pegasus Windsurf Ligi ile devam ettiriyoruz. Pegasus Windsurf Ligi ile Türkiye'de nispeten yeni olan sörf sporunun geniş kitleler tarafından tanınmasını, sevilmesini bununla beraber de sörf turizminin yaygınlaşmasını hedeflemekteyiz. Türkiye'de Alaçatı ile özdeşleşen bu sporun Datça, Ayvalık, Çanakkale, Zonguldak, İstanbul gibi sörf sporuna uygun farklı bölgelerde de yapılabilirliğini sağlayarak bu bölgelerin de birer windsurf destinasyonu haline gelmesini desteklemekteyiz. Bu paralelde Pegasus Windsurf Ligi'nde yarışan ve dereceye giren tüm sporcuları tekrar tebrik ediyoruz." dedi.

20-23 Haziran'da Datça'da, 27-30 Haziran'da Ayvalık Gömeç'te, 01-04 Ağustos'ta Urla'da ve

09-12 Ağustos'ta Büyükçekmece'de gerçekleştirilen ilk 4 ayağın ardından Pegasus Windsurf Ligi'nin Alaçatı'da gerçekleştirilen 5. Ayak sonuçlarına göre genel sıralamada ödül alan isimler ise şu şekilde sıralandı:

Genç Bayanlar

1.Fulya Ünlü

2.Dilara Uralp

3.Yasemin Alara Baykent

Genç Erkekler

1.Poyraz Akay

2.Sarp Atay

3.Batu Akyol

Bayanlar

1.Çağla Kubat

2.Lena Erdil

3.Burçe Vardarlı

Erkekler

1.Enes Yılmazer

2.Erkan Morgan

3. Ali Sinan Gerzile

Masterlar

1.Özfer Uralp

2.Mehmet Kaçan

3.Tayfun Önür

Kategorilerinde derece alan yarışmacılardan; erkeklerde ilk 5'e girenlere, kadınlarda ilk 3'e girenlere, masterlarda ilk 3'e girenlere, genç erkeklerde ilk 3'e girenlere ve genç kadınlarda ilk 3'e girenlere "Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkındaki Yönetmelik"e uygun olarak Milli sporcu belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor 2013 Pegasus Wındsurf Ligi Şampiyonları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement