ABD'li "Mr. Olimpia" Phil Heat Açıklaması - Son Dakika
Spor

ABD'li "Mr. Olimpia" Phil Heat Açıklaması

ABD\'li "Mr. Olimpia" Phil Heat Açıklaması

"Üst üste 3. yıl bu unvanı kazanıp, ulaşılması zor bir başarıyı yakalamaktan dolayı çok mutluluyum"

15.10.2013 12:18

Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu (IFBB) tarafından organize edilen dünyanın en büyük vücut geliştirme şampiyonasında son 3 yıldır üst üste, birincilik unvanı "Mr. Olimpia"yı kazanan ABD'li Phil Heath, "Ulaşılması zor bir başarıyı yakalayan bir sporcu olmaktan çok mutluluk duyuyorum" dedi.

Bir ürün tanıtımı için başkent Madrid'te bulunan 33 yaşındaki Phil Heath, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2011'de ilk kez dünya şampiyonu olduğumda inanılmaz bir mutluluk yaşamıştım. Ardından günbegün daha fazla çalıştım. Geçen yıl ve bu yılın şampiyonluklarını da elde etmeyi başardım. Ulaşılması zor bir başarıyı yakalayan bir sporcu olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Sonuçta mücadele ettiğiniz isimler de gerçekten dalının en iyileri ama sonunda bir kişi şampiyonluğa ulaşabiliyor. Bu ipi bu yıl da göğüslediğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Bir vücut geliştirme sporcusunun beslenmesinin ve antrenman yapmasının "sanıldığı gibi kolay bir şey olmadığını" vurgulayan Heath, Mr. Olimpia olduğundan bu yana çok fazla seyahat edip, dünyanın dört bir yayındaki organizasyonlara katıldığını ve bazen nerede antrenman yapacağını ve bir sonraki öğünde ne yiyeceğini unuttuğunu dile getirdi. Phil Heath, "Sürekli seyahat antrenmanlarımı, beslenme düzenimi ve dinlenme saatlerimi zora sokuyor ama bunlar asla taviz veremeyeceğim konular. Özellikle antrenmanlarımı seyahat ettiğim yerlerde sürdürmeye çalışıyorum. Çünkü benim için sportif anlamda her saatin, her dakikanın kaybedilemeyecek kadar değeri var. Bu yüzden her anımı organize bir şekilde yaşamayı tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

Heath sözlerini, "Öncelikle herkesin spor yapmasını tavsiye ederim. Eğer dikkat ederseniz, her geçen gün, hangi spor olursa olsun sporcuların daha kaslı ve güçlü olması daha fazla ön plana çıkıyor. Vücut geliştirme de diğer spor dallarındaki gibi temel prensiplere uymayı gerektiriyor. Bunlar iyi beslenme, iyi antrenman, iyi dinlenme ve her türlü kötü alışkanlıktan da uzak durmak" şeklinde tamamladı. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Spor ABD'li 'Mr. Olimpia' Phil Heat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement