Geçtiğimiz sezonu 'ta kiralık geçiren ve bu sezon başında bonservisini elinde bulunduran Porto'ya geri dönen Vincent Aboubakar attığı gollerle takımını zirveye taşıdı.
Sergio Conceicao yönetiminde Portekiz Ligi'ne 7'de 7 ile başlayan Porto'da attığı 6 golle en skorer oyuncu olan Aboubakar, kariyerinin de en iyi ilk 7 haftasını geride bıraktı.
Gol krallığı sıralamasında 8 gollü Benficalı Jonas'ın ardından ikinci sırada bulunan Kamerunlu santrfor, rakip kaleye gönderdiği 12 şuttan 6'sını gole çevirirken 1 de asist yaptı.
Beşiktaş formasıyla çıktığı 38 maçta 19 gol kaydeden 25 yaşındaki futbolcu, bugüne kadaki en iyi ilk 7 haftasını 2015/2016 sezonunda Porto formasıyla 4 gol atarak geçirmişti.
Aboubakar,formasıyla 8 gol atan 'ın ardından Avrupa liglerinde en çok gol atan ikinci Afrikalı konumunda.
Aynı başlıkta
Son Dakika › Spor › Aboubakar'dan Süper Başlangıç - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.