Ekvator Ginesi'nde düzenlenen kupanın 15. gününde, ilk çeyrek final mücadelesinde Kongo ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Bata Stadı'nda karşılaştı.
İlk yarı golsüz geçildi
İlk yarıda iki takım da savunmayı ön planda tutan oyun anlayışını tercih ederken, taraflar girdikleri ender gol pozisyonlarından yararlanamayınca devre 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
İkinci yarıya iyi başlayan taraf, Kongo oldu. Ferebory Dore ile 55'te, Thievy Bifouma ile 62. dakikada goller bulan Kongo, üst tura çıkmak için önemli bir avantaj yakalasa da bundan faydalanamadı.
Demokratik Kongo'nun dönüşü muhteşem oldu
Mücadeleyi bırakmayan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, önemli bir geri dönüşe imza atarak 66'da Dieumerci Mbokani, 76'da Jeremy Bokila, 81. dakikada ise Joel Kimwaki ile fileleri havalandırdı ve 2-0 yenik durumdan 3-2 öne geçti.
Mbokani, 90+2'de kendisinin ikinci, takımın dördüncü golünü ağlara bırakarak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin karşılaşmadan 4-2 galip ayrılmasında önemli pay sahibi oldu.
Bu sonuçla Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Afrika Kupası'nda adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu.
Son Dakika › Spor › Afrika Uluslar Kupası Çeyrek Final: Kongo 2-4 Demokratik Kongo Cumhuriyeti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.