Alparslan Yamanoğlu Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Spor

Alparslan Yamanoğlu Avrupa Şampiyonu Oldu

Alparslan Yamanoğlu Avrupa Şampiyonu Oldu

42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonasının son gününde 21 yaş altı kumite +84 kiloda tatamiye çıkan Alparslan Yamanoğlu, Avrupa Şampiyonu oldu.

08.02.2015 20:29  Güncelleme: 09:31

İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nın son gününde 21 yaş altı kumite +84 kiloda tatamiye çıkan Alparslan Yamanoğlu, Sırp rakibini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

İsviçre'nin Zürih kentinde bugün sona erecek 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda ilk iki gün esen Türkiye fırtınası, kapanış gününde de devam etti. İlk iki gün 5 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazanan ay-yıldızlı ekip, kapanış gününde de hanesine 1 altın, 2 bronz madalya yazdırdı.

Saal Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı şampiyonanın kapanış günü sabah seansında elemelerde ter döken Alparslan Yamanoğlu, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Estonyalı Tanel Paabo karşısında zorlandı. Milli sporcu, bir ara 4-0 geriye düştüğü mücadelede yumruklarını etkili kullanarak tatamiden 9-7 galip ayrıldı. Çeyrek finalde İsviçreli Sabri de Martin'i rahat mücadele sonunda 4-0 ile geçen Alparslan, son bölümlerinde etkili olduğu yarı finalde Rus Vasily Antokhiy'i 4-1 yenerek finale yükseldi. Akşam seansında yapılan final mücadelesinde Sırp Aleksandar Sestakov ile karşılaşan Alparslan, mücadeleye kontrollü başladı. İki dakika geride kalırken yuko ile öne geçen milli sporcu, bitime 14 saniye kala etkili yumruğu ile 2-0 üstünlüğü yakalayarak mücadelenin sonucunu tayin etti.

Finalin ardından gözyaşlarını tutamayan genç sporcu, sevincini Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve babası Hayrullah Yamanoğlu ile paylaştı.

BÜŞRA TOSUN BRONZ MADALYA KAZANDI

Bayanlar ferdi kumite 55 kiloda Türkiye'yi temsil eden Büşra Tosun, Bosnalı Iva Klepic'i 2-1 yenerek başladığı elemelerde İsviçreli Iliana Bartolotta'yı 5-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Makedon Marija Matrakoska'yı 5-1 ile geçen milli sporcu, yarı finalde Rus Valeria Finashkina'ya 1-0 yenildi. Üçüncülük mücadelesinde Macar Lilien Vajda ile karşılaşan Büşra, üstün olduğu mücadeleyi 6-0 kazanarak bronz madalyayı boynuna astı. Kariyerinde dünya üçüncülüğü de bulunan Büşra, 2012 yılının ardından Avrupa'da yeniden üçüncülük kürsüsüne çıktı.

VİLDAN KARİYERİNİN ZİRVESİNE ÇIKTI

Bayanlar ferdi kumite +68 kiloda mücadele eden Vildan Güvercin, ilk turda İskoç Hannah Wood'u 2-0, ikinci turda Fransız Nancy Garcia'yı 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. İtalyan Clio Ferracuti'ye 1-0 kaybeden Vildan, bronz madalya finaline kaldı. - ZÜRİH

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Alparslan Yamanoğlu Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement