Avustralya Açık'ta Cibulkova Fırtınası Sürüyor - Son Dakika
Spor

Avustralya Açık'ta Cibulkova Fırtınası Sürüyor

Avustralya Açık\'ta Cibulkova Fırtınası Sürüyor

Tek kadınlarda 20 numaralı seribaşı Cibulkova, 5 numaralı seribaşı Radwanska'yı 2-0 mağlup ederek, kariyerinin ilk "grand slam" finaline yükseldi.

23.01.2014 10:05  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda 20 numaralı seribaşı Dominika Cibulkova, 4. turda 3 numaralı seribaşı Maria Sharapova'yı elemesinin ardından yarı finalde de 5 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek kariyerinin ilk "grand slam" finaline çıktı.

Rod Laver Arena'da 25 derece hava sıcaklığında oynanan tek kadınlar yarı final maçında, 2012 Wimbledon'dan sonra kariyerinde ikinci kez "grand slam" finali oynamak isteyen Polonyalı Agnieszka Radwanska ile 2009 Fransa Açık'tan sonra ikinci kez bir "grand slam" yarı finalinde boy gösteren Slovak Dominika Cibulkova karşılaştı.

Karşılaşma boyunca Radwanska'nın servislerini iyi karşılayan, daha fazla "winner" üreten ve toplamda 6 kez servis kıran Cibulkova, yalnızca 1 saat 10 dakika sonunda 6-1 ve 6-2'lik setlerle karşılaşmadan galip ayrıldı. 24 yaşındaki Slovak tenisçi böylece kariyerinde ilk kez bir "grand slam" finalinde oynamaya hak kazandı.

Cibulkova, 25 Ocak Cumartesi günü oynanacak finalde, 2011 ve 2013'ten sonra bir kez daha finale yükselen 4 numaralı seribaşı Çinli Li Na ile karşı karşıya gelecek.

Li Na, bugüne kadar Cibulkova ile oynadığı 4 maçı da kazandı. - Victoria

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avustralya Açık'ta Cibulkova Fırtınası Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement