Baines Everton ile Tazeledi - Son Dakika
Spor

Baines Everton ile Tazeledi

Baines Everton ile Tazeledi

Başta Manchester United olmak üzere birçok önemli kulübün transfer listesinde olan İngiliz Milli sol bek oyuncusu sonunda imzayı attı.

27.01.2014 12:15

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

Everton kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Leighton Baines ile uzun süreli yeni bir kontrat imzalandığı duyuruldu.

Everton teknik direktörü Roberto Martinez, "Kariyerinin en iyi yıllarını geçiren Leighton Baines ile yeni sözleşme yaptığımız için ne kadar mutlu olduğumuzu anlatamayız. Geleceğimiz için müthiş bir haber. Henüz 29 yaşında. Çok olgunlaştı ve saha içindeki uzmanlığı süper. Bu özellikleriyle de takıma müthiş katkı yapıp herkese bulaştırıyor" dedi.

Everton ile olan sözleşmesini 2018 yazına kadar uzatan Baines, üst üste 2 sezonda Premier Lig'de yılın en iyi ilk 11'ine seçilirken, geride kalan sezonda toplam 116 kez ceza sahasında tehlike yaratmayı başararak Avrupa'nın 5 büyük liginde bu alanda zirvede yer almıştı.

Baines, 2012-2013 sezonunda toplam 44 resmi maçta sahaya çıkarak takımın vazgeçilmez ismi olmuş ve 7 gol atıp 8 de asist yaparken, Everton'da sezonun en iyi futbolcusu seçilmişti.

2007 yazında, toplam 154 resmi maçta forma giydiği Wigan'dan 6 Milyon Pound karşılığında Everton renklerine bağlanan sol bek oyuncusu, Everton'da şu ana kadar 263 resmi maçta görev alıp 25 kez fileleri havalandırdı.

Düzenli olarak İngiltere U-21 Milli takımında görev aldıktan sonra 2010'dan itibaren A Milli takım kadrosuna çağrılmaya başlayan Baines, toplam 22 kez A Milli formayı giyip 1 de gol attı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Baines Everton ile Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement