Beşiktaş'tan Transfere 34 Milyon Avro - Son Dakika
Son Dakika Logo

Beşiktaş'tan Transfere 34 Milyon Avro

30.01.2015 17:18

Siyah beyazlılar, devre arasında iç ve dış transferde 8 futbolcuya sözleşme bitimlerine kadar 34 milyon 187 bin avro ödeme taahhüdünde bulundu.

Devre arası transfer döneminin hızlı takımı Beşiktaş, iç ve dış transferde toplam 34 milyon avro (Yaklaşık 94 milyon Türk Lirası) harcadı.

Siyah-beyazlılar, dış transferde 3, iç transferde ise 5 futbolcuyla anlaşmaya vardı. İç transferde Mustafa Pektemek, Ersan Adem Gülüm, Veli Kavlak, Cenk Gönen ve Atınç Nukan ile dörder yıllık sözleşme uzatan "Kara Kartallar", dış transferde ise Alexander Milosevic ile 5,5, Tolgay Arslan ile 4,5, Daniel Opare ile de sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaştı.

Beşiktaş, bu 8 futbolcuya, maç başı ücretleri hariç sözleşme bitim tarihlerine kadar toplamda 34 milyon 187 bin 500 avro ödemeyi taahhüt etti.

Tolgay Arslan, 4 yılda toplam 6 milyon 600 bin avro ile başı çekerken, Mustafa Pektemek ve Veli Kavlak ise 6 milyon 200'er bin avro ile ikinci sırayı paylaştı.

Siyah-beyazlılar, Tolgay Arslan için 450 bin avro, Milosevic için de 1 milyon avro bonservis ücreti ödedi. Sezon sonuna kadar kiralanan Daniel Opare, 312 bin 500 avro ile maliyeti en düşük futbolcu oldu.

Beşiktaş'ın takımda tutmayı planladığı Atiba Hutchinson'ın sözleşmesinin uzatılması durumunda, transfere harcanan maliyet de yükselecek.

Siyah-beyazlıların, ara transfer döneminde iç ve dış transferde sözleşme imzaladığı futbolcular ve maliyetleri şöyle:

Futbolcu Süre Ücret (Avro) Bonservis (Avro) Tolgay Arslan 4,5 yıl 6,6 milyon 450 bin Veli Kavlak 4 yıl 6,2 milyon Mustafa Pektemek 4 yıl 6,2 milyon Ersan Adem Gülüm 4 yıl 5,4 milyon Cenk Gönen 4 yıl 3,6 milyon Milosevic 5,5 yıl 3,125 milyon 1 milyon Atınç Nukan 4 yıl 1,3 milyon Opare 6 ay 312 bin 500          Toplam 32,737 milyon 1 milyon 450 bin
- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Beşiktaş'tan Transfere 34 Milyon Avro - Son Dakika


Advertisement