"Bize Ceza Verilmedi" - Son Dakika
Spor

"Bize Ceza Verilmedi"

"Bize Ceza Verilmedi"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Melih Sami Esen, UEFA'nın siyah-beyazlı takımı 1 yıl Avrupa kupalarından men etmesinin bir ceza olmadığını, tedbir amaçlı alındığını öne sürdü.

16.07.2013 16:48

Melih Sami Esen, yanlış anlamaların önüne geçmek için açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek, mayıs ayında UEFA Disiplin Komitesi'nin, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını esas alarak, siyah-beyazlı kulüp hakkında soruşturma başlattığını hatırlattı.

Disiplin müfettişinin, soruşturma sonrası Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına 1 yıl, gerekirse sonraki yıl katılmaması gerektiğini belirten bir rapor hazırladığını anlatan Esen, şöyle devam etti:

"Çünkü UEFA, 'Bir kulübün yönetim kurulu üyelerinden tutun da en alttaki personeline kadar herkesin tüm fiil ve davranışları kulübü bağlar' diyor. Buna taraftarın hareketleri dahildir. UEFA, Sayın Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun ceza mahkemesinden ceza almasını esas alıyor. Bu kararın Yargıtay tarafından bozulma ihtimali veya onanma ihtimali olduğunu UEFA yetkilileri de biliyor. Durum böyle olunca UEFA Beşiktaş'ın tedbir amaçlı olarak bu sene Avrupa kupalarına mücadele etmesine izin vermiyor. Beşiktaş'a şu an verilmiş bir ceza yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken kelime tedbirdir."

Esen, hukuki mücadelelerine devam edeceklerini kaydederek, "Çok adil bir karar değil. Biz en kısa sürede, kura çekimi öncesi CAS'a başvuru yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Bize Ceza Verilmedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement