Buffon'dan Bir Dalya Daha - Son Dakika
Spor

Buffon'dan Bir Dalya Daha

Buffon\'dan Bir Dalya Daha

Uzun yıllardır dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Gianluigi Buffon, Juventus'ta bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

30.10.2014 11:19

37 yaşına merdiven dayayan Buffon, Juventus'un Genoa'ya 1-0 yenildiği maçta siyah beyazlı formayı 500. kez giydi.

Juventus teknik direktörü Massimiliano Allegri yaptığı açıklamada, "Her zaman maçların kader adamı olmasını biliyor. Dünya klasındaki kalecilerle normal kaleciler arasındaki fark da bu zaten. Bazen maç boyunca kalesine sadece 1 gollük şut geliyor ve onu kurtarıp kader adamı oluyor. İşte Buffon ile diğer kaleciler arasındaki fark bu" dedi.

ÖZEL PAZUBANT

İtalyan yıldız, Genoa maçına üzerinde '500' yazılı özel bir kaptanlık pazubandı takarak sahaya çıktı.

Buffon, lig tarihinde 237 maçla en çok maçta kalesini gole kapatan kaleci konumunda da bulunuyor.

HALA EN PAHALI KALECİ

2001 yılında Parma'dan 55 milyon avro karşılığında Juventus'a transfer olarak dünyanın en pahalı kalecisi unvanını eline geçiren Buffon, siyah beyazlılardaki 14. sezonunu geçiriyor.

Tecrübeli eldiven, Juventus formasını en çok giyen isimler arasında, Alessandro Del Piero (705), Gaetano Scirea (552) ve Giuseppe Furino'nun (528) ardından 4. sırada yer alıyor.

Buffon, Juventus'ta 7 Serie A ve 4 İtalya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. İtalya Milli takımının da kaptanlığını yapan ve rekor sayı 145 kezle ülkesine hizmet veren Buffon, 2006 Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Profesyonel kariyerinde Parma formasıyla toplam 220 resmi maça çıkan Buffon, sarı lacivertlilerde İtalya Kupası (1998/99), UEFA Kupası (1998/99) ve Italian Süper Kupası (1999) şampiyonluğu yaşamıştı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Buffon'dan Bir Dalya Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement