Bursa’da Dağ Koşusu Heyecanı - Son Dakika
Spor

Bursa’da Dağ Koşusu Heyecanı

Bursa’da Dağ Koşusu Heyecanı

Bursa, 10 Temmuz 2011 Tarihinde Bursa'da Yapılacak Olan '11. Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonasi'nin Hazırlıklarına Başladı.

22.10.2010 15:33

Bursa, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 10 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan '11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Atletizme gönül veren sporcuların dağ koşullarıyla mücadele edeceği '11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası', Bursa ve Türkiye'nin adını dünyaya bir kez daha duyuracak. Şampiyona heyecanının yaşandığı Bursa'da ve Uludağ'da incelemeler yapan organizasyon heyeti, değerlendirmelerini Gönlüferah Otel'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı.

"Bursa, sporda da marka olacak"

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, Bursa'nın son yıllarda yapılan uluslararası organizasyonlardan alnının akıyla çıktığını hatırlatarak, "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporculara destek veriyoruz. Bursa, sporda da marka haline gelecek. Temmuz ayında yapılacak olan 11. Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nın Bursa'nın tarihinin ve turizminin tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ise '11. Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nı Bursa Valiliği'nin de çok önemsediğini belirterek, organizasyona gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Gozzelino, teknik detayları anlattı

İki gündür Bursa'nın çeşitli mekanlarında ve Uludağ'da incelemelerde bulunan Dünya Dağ Koşuları Başkanı Bruno Gozzelino, organizasyonun teknik konularında bilgiler verdi. Bursa'da 4 yarış düzenleneceğini belirten Gozzelino, erkekler, genç bayanlar, bayanlar ve genç erkekler kategorilerinde yapılacak yarışların ardından hem kişilere hem de takımlara ayrı ayrı olmak üzere 8 dalda ödül verileceğini belirtti. Yukarı ve aşağı yukarı olmak üzere 2 çeşit yarış yapılacağını ifade eden Gozzelino, erkekler için 12 km olan yarışın teleferik noktasından başlayacağını, Zeyniler Köyü ve Kadıyayla üzerinden Sarıalan'da sona ereceğini belirtti. Kışın kayak yapılan Uludağ'da yazın da Avrupa Dağ Koşuları'nın yapılacak olmasının önemine değinen Gozzelino, basın mensuplarından da organizasyona önem vereceklerine inandığını, ve Türk televizyonlarının yanı sıra bazı Avrupa kanallarının da yayın yapabileceğine değindi.

"Türk rüzgarı esiyor"

Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yaraş da şampiyona öncesi Bursa'da yapılacak toplantı ve incelemelerin süreceğini kaydederek, "Bursa'da denetleme yapmıyoruz, iki gündür yapılan incelemelerde tecrübelerimizi paylaşarak bugüne kadar düzenlenen en iyi şampiyonanın yapılmasını istiyoruz. Atletizmde Türk sporcuların başarılarını görüyoruz. Türk rüzgarı esiyor, biz de gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa ve Uludağ'ın çok güzel olduğunu söyleyen Yaraş, "Uludağ, kışın dolu ama yazın boş. Gelecek yaz Uludağ dolsun istiyoruz" dedi.

450 sporcu katılacak

30 Avrupa ülkesinden 450 sporcunun katılması beklenen yarışlarda, bayanlar ve genç erkekler 8 km ve genç bayanlar da 4 km mesafede yarışacak.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise 2011'de Bursa'da yapılacak olan organizasyonun; Türk, dünya ve Avrupa atletizmine yön veren isimleri Bursa'da bir araya getireceğini vurguladı.

Başkan Altepe'ye teşekkür

2011 yılında 26 uluslar arası organizasyonun Türkiye'de yapılacağını dil getiren Terzi, 2 önemli organizasyon olan Balkan Oyunları Yıldız Şampiyonası ve Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nın Bursa'da düzenlenecek olmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Terzi, organizasyona ev sahipliği yapacak olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Dağ koşusunda üst üste 4 Avrupa şampiyonluğu bulunan Ahmet Aslan'ın da katılması beklenen 11. Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası'nın basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Şube Sorumlusu Muzaffer Karadeniz, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu, Atletizm İl Temsilcisi Muharrem Or, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Taha Başparmak ve Atletizm Baş Antreörü İshak Kaya da katıldı.

Bursa'da iki gün süren incelemeler; Teleferik, Zeyniler Köyü ve Uludağ'da gerçekleştirildi. İncelemelere Avrupa Atletizm Birliği Organizasyon Direktörü Ede Rutkovsky da katılmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Bursa’da Dağ Koşusu Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement