Csıo Lummen: İsviçre Üstünlüğünü Gösterdi - Son Dakika
Spor

Csıo Lummen: İsviçre Üstünlüğünü Gösterdi

Csıo Lummen: İsviçre Üstünlüğünü Gösterdi

Hatasız parkurlarıyla İsviçre, Belçika’nın Lummen kentinde koşulan Milletler Kupası’nı kazandı.

13.05.2014 13:50

Pius Schwizer/Toulago, Romain Duguet/Quorida de Treho, Paul Estermann/Castelfield Eclipse isimli atlarıyla iki turda da hatasız koşarken Steve Guerdat’nın atı Nasa ile Lummen’de start almasına gerek kalmadı.

İsviçre toplam sıfır ceza puanıyla başarılı bir yarış çıkarırken, seyircinin ilgisinin az olması da şaşırtıcı oldu.

Geçen Ekim ayında Barselona’da Büyük Final’i kazanan Fransa da iyi bir performans sergiledi. İlk olarak Aymeric de Ponnat ve atı Armitages Boy iki turu da hatasız tamamladı. Barselona’da iddialı olduğunu kanıtlayan bu ikili, bu yaz Normandiya’da düzenlenecek 2014 Alltech FEI Dünya Binicilik Oyunları için Fransa ekibinin demirbaşı haline geldiğini göstermiş oldu.

İki parkurdan birini 4 ceza puanıyla, diğerini de hatasız bitiren Kevin Staut/Reveur Hurtebise HDC, Jerome Hurel/Quartz Rouge ve Penelope Leprévost/Dame Blanche van Arenberg Fransa’nın başarılı bir ikincilik elde etmesinde katkıda bulundular.

Takım son binicisi olan Penelope Leprevost’nun hata yapmaması halinde Fransa, baraj koşma şansı elde edecekti. Fakat toplamda 4 ceza puanı ile bitiren Fransa, podyumun ikinci basamağına çıkmış oldu.

Belçika ise Sea Coast Forlap DC ile yarışan Gregory Wathelet’nin iki hatasız turuyla takıma yaptığı büyük katkı sayesinde İrlanda ile podyumun üçüncü basamağını paylaştı.

Lummen İsveç’in Barselona’daki finale çıkmak için puan alabileceği dört ayaktan biriydi, fakat takım buna rağmen varlık gösteremedi. Rolf- Göran Bengtsson/Casall ASK, Henrik von Eckermann/Gotha, Peder Fredricson/H&M Cash ve Emma Emanuelsson/Titan’dan oluşan ekip bu ayağı yedinci bitirdi.

Böylelikle Engel Atlama Millerler Kupası Avrupa 1. Bölge dahilinde koşulan yarışmada, İsviçre zafere ulaşıp 100 puan elde ederken, Fransa 90, Belçika 75, İspanya ise 55 puan aldı. İsveç ise 50 puan elde edebildi. Pleville Bois Margot isimli atı ile Eduardo Alvarez Aznar ve Zipper ile Sergio Alvarez Moya’nın çifte hatasız parkur koşarak katkıda bulunduğu İspanya takımı da altıncı oldu. Serinin bir sonraki ayağı 16 Mayıs’ta Fransa’nın La Baule kentine konuk olacak. İspanya, İsviçre, İrlanda ve Belçika bu ayaktan puan alacak olan ülkeler.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Csıo Lummen: İsviçre Üstünlüğünü Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement