'Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu - Son Dakika
Spor

'Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu

\'Cumhuriyet Yağlı Güreşleri\'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından, Cumhuriyetin kuruluşunun 89.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen "7.Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri" müsabakalarında Tarihi Kırkpınar güreşlerinde 3 kez başpehlivan olan Recep Kara oldu.75...

28.10.2012 17:14

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen "7. Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri" müsabakalarında Tarihi Kırkpınar güreşlerinde 3 kez başpehlivan olan Recep Kara oldu.

75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde yapılan Altın Kemer Ödüllü Yağlı Güreşlerini Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Müftü Abdulkerim Akbaba, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir,

oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda güreş sever izledi.

Amaçlarının ata sporuna sahip çıkmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ata sporunu yeni nesillere sevdirmeyi ve yaşatmayı gaye güttüklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Yıllardır Tarsus'ta belki de Çukurova bölgesinde ilk olarak geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet Yağlı Güreşlerini tertip ediyoruz adeta Kırkpınar'ı Tarsus'a taşıyoruz. Elbette bizim yöremizin güreşleri Karakucak güreşleri ama vatandaşlardan gelen talep üzerine bu yağlı güreşleri de onlara seyrettirmenin gayretini güdüyoruz. Bizler ata sporuna sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Geleneklerimize, örf ve adetlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Milli davalarımıza sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Zira hem yöremizde hem de ülkemizin bir bölgesinde ülkemizin yeteri kadar düşmanı var. Öyleyse bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim her zamankinden daha fazla yardımlaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Bizim her zamankinden daha fazla birbirimizi sevmeye, saymaya, saygı göstermeye ve sahiplenmeye ihtiyacımız var. Gidecek başka bir vatanımız yok. Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanmış bize anamızın ak sütü gibi helal edilmiş topraklar. Dolayısıyla bu topraklara sahip çıkmak, yaşadığımız kente sahip çıkmak, bu şehirde yaşayan insanları en iyi şekilde yaşatmanın, kenti sahiplenmenin mücadelesini vermek boynumuzun borcu. Biz kentimizi seviyoruz, milletimizi seviyoruz, vatanımızı seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, atalarımızın bize yadigarı olan ata sporumuz güreşi seviyoruz. En kötü gününüzün bugün gibi Cumhuriyet gibi aydınlık içerisinde olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Yağlı ve altın kemerli güreşlerde başpehlivanlığı kazanan Recep Kara finalde rakibi Salih Erinç'i tuş etti. Sermest Bulut ile Ramazan Yarar üçüncü oldu.

Başaltı kategorisinde Fatih Sultan Mehmet Alabacak'ı yenen Sefa Öngör birinci olurken, Abdullah Kaçmazoğlu ile Ayhan Suzan üçüncülüğü paylaştı.

Güreşlerin sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, başpehlivan Recep kara'ya altın kemeri taktı.

1 ton zeytinyağının kullanıldığı güreşlerde, güreşçilerin birbirlerini yağlaması sporun güzelliğini sergiledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 'Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement