Diyarbekirspor Karatede Şov Yaptı - Son Dakika
Spor

Diyarbekirspor Karatede Şov Yaptı

Diyarbekirspor Karatede Şov Yaptı

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Diyarbekirspor'un karate takımı da bir harika.

22.01.2016 23:06

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Diyarbekirspor'un karate takımı da bir harika. Yeşil kırmızılı ekip, 5 sporcuyla katıldığı Okullararası ve Anadolu Yıldızlar Ligi ön eleme müsabakalarında 5 altın madalya alarak kulüpler bazında bölge birincisi oldu.

Başarı oranı yüzde yüz

Beş sporcu ile katıldığı turnuvada 5 altın madalya kazanarak yüzde yüzlük bir başarı oranını yakalayan Diyarbekirsporlu sporcular, 23 ve 24 Ocak tarihleri arasında Mardin'de yapılacak Anadolu Yıldızlar Ligi 1. Etap müsabakalarında Diyarbakır'ı temsil etmeye hak kazandı.

İşte o sporcular

Diyarbekirspor'da tatemiye çıkıp finale kadar yükselen ve final müsabakalarında da rakiplerini devirerek altın madalyaya uzanan Sena Kızılaslan, Amine Akçakmak, İremnur Yazar, Sevda Artık ve Muhammet Yusuf Yazar isimli sporcular, kulüpleri adına ilk kez böyle bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Kulüpler bazında birinci oldu

Diyarbekirspor, Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü, Kayaspor Kulübü, Yusuf Batın Gençlik ve Spor Kulübü, Nil Koleji Spor Kulübü ve Bağlar Halk Eğitim Spor Kulübü'nün katıldığı turnuvada 5 sporcu ile 5 altın madalya kazanan Diyarbekirspor böylece kulüpler bazında da birinci oldu.

"Üstün bir başarı elde ettik"

Diyarbekirspor karate takım Antrenörü Mehmet Yazar, müsabakalardan sonra gazetemize konuştu. Sporcularının söz konusu müsabakalarda çok üstün bir başarı elde ettiğini anlatan Yazar, bu başarılarını üst turlara taşımak arzusunda olduklarını vurguladı.

"Çıtayı yükselteceğiz"

Diyarbekirspor'da hedeflerin asla bitmediğini ve çıtayı her geçen hafta daha da yükselteceklerini anlatan Yazar, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Okullararası Karate İl Seçmelerinde okulları adına yarışan 5 Diyarbekirsporlu sporcumuz altın madalya kazandı. Sporcularımızla yaptığımız planlı ve düzenli çalışmalar neticesinde bu başarıya ulaştık. Asıl hedefimiz, bu hafta sonu Mardin'de yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Çeyrek Final Müsabakalarından başarılı olup yarı finale çıkabilmek ve bir hafta sonra da Bursa'da yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında kürsüye çıkarak Balkan şampiyonasının biletini almaktır. Bu amaç ve hedef çerçevesinde çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Diğer takımlar ne yaptı?

Büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakalarda Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü 25 sporcu ile 10 altın, Kayaspor Kulübü 6 sporcu ile 4 altın, Yusuf Batın Gençlik ve Spor Kulübü 7 sporcu ile 3 altın, Nil Koleji Spor Kulübü 7 sporcu ile 3 bronz, Bağlar Halk Eğitim Spor Kulübü 12 sporcu ile 4 altın madalya kazandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbekirspor Karatede Şov Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement