Drogba: Mourinho İçin... - Son Dakika
Spor

Drogba: Mourinho İçin...

Drogba: Mourinho İçin...

Galatasaray'ın Chelsea ile eşleşmesinin ardından eski yuvasına dönecek olmanın heyecanını yaşayan Didier Drogba, teknik direktör Jose Mourinho hakkında çarpıcı sözler söyledi.

19.12.2013 13:45

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray ile Chelsea'nin eşleşmesi kuşkusuz en çok Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba'yı heyecanlandırdı.

Kariyerinin en parlak yıllarını geçirdiği Stamford Bridge Stadı'na ilk kez rakip olarak çıkacak 35 yaşındaki futbolcu, İngiltere'nin ünlü gazetesi The Sun'a konuştu.

Tecrübeli golcünün açıklamaları şu şekilde:

"Chelsea transferimi düşündüğünde, beni izlemeye Mourinho gelmişti. Bana, 'Eğer Thierry Henry veya Ruud van Nistelrooy gibi büyük bir yıldız olmak istiyorsan Chelsea'ye gelmeli ve benim takımımda oynamalısın' demişti. Evet Fransa'da iyi bir futbolcuydum ancak Mourinho beni Avrupa'nın en iyilerinden biri yaptı. İşte bu yüzden Jose için dünyanın sonuna kadar gidebilirim.

Jose Chelsea'ye geldiğinde John Terry ve Frank Lampard kaliteli oyunculardı. Ben de Chelsea'ye geldiğimde nasıl futbol oynanadığını biliyordum. Petr Cech de biliyordu. Ancak Jose, iyi oyuncuları kazanan oyunculara dönüştürdü. Tek düşüncemiz kazanmaktı.

Jose kendini kazanmaya adamış biri. Çoğu teknik adam yeni bir takıma geldiğinde, 'Kazanmaya çalışacağım ancak zor' derken, Jose ise 'Ben buraya kazanmaya geldim' dedi ve kazandı. İşte bunu özel yapan şey de o.

Mourinho Chelsea'den ayrıldığında bile kazanma mentalitesi değişmedi. Onun Chelsea'ye bıraktığı miras bu da oldu."

Jose Mourinho ve yöntemlerinin çok futbolcunun hayatını değiştirdiğini belirten Didier Drogba, "Jose Mourinho gelmeden Chelsea'de iyi futbolcular vardı. John Terry ve Frank Lampard, kaliteli futbolculardı. Ben Chelsea'ye geldiğimde nasıl futbol oynanacağını biliyordum. Petr Cech de futbol oynamasını biliyordu ama Jose Mourinho iyi oyuncuları kazanan futbolculara değiştirdi. Sadece maçı kazanmayı düşünür hale geldik. Jose kazanmaya bayılıyor. Kulübe gelen hocaların çoğu " Kazanmaya çalışacağız ama zor olacak" diyor.

O ise "Ben kazanmak için buradayım" diyor ve kazanıyor. Bu onu özel kişi yapıyor. Mourinho gittikten sonra bile bu kazanma mantalitesi Chelsea'de kaldı" diye konuştu.

Drogba, Mourinho'nun her zaman hakikati söylediğini vurgulayarak, "Saha dışında özel bir dostluğunuz olsa bile, o size her zaman gerçeği söyler. Maçlardan sonra yanıma gelir ve 'Bugün iyi oynamadın' derdi. Motivasyonda kusursuzdu" şeklinde konuştu.

2003-2004 sezonunda Marseille formasıyla tam 30 kez fileleri havalandıran ve takımını UEFA Kupası finaline taşıyıp Fransız taraftarların sevgilisi olan Drogba, o sezon gösterdiği müthiş performansla Jose Mourinho'nun dikkatini çekmiş ve Portekizli hocanın Chelsea'deki ilk transferi olarak 24 Milyon Pound bonservis bedeliyle Londra'ya gelmişti.

Portekizli teknik adam, 20 Eylül 2007 tarihine kadar başında olduğu Chelsea'de tarihi başarılara imza atarken, şüphesiz en çok güvendiği isim, "prensim" dediği Fildişi Sahilli yıldız Drogba olmuştu.

Chelsea'deki ilk 3 sezonunda 142 resmi maça sahaya çıkan Drogba, 65 kez fileleri havalandırıp 25 de asist yapmıştı. Mourinho Chelsea'den ayrıldıktan sonra Drogba, yaklaşık 5 yıl daha Maviler forması giymişti.

Londra temsilcisindeki 8 sezonunda toplam 341 resmi maçta 157 gol kaydeden ve 71 asist yapan Drogba, 2006-2007 sezonunda 20 golle, 2009-2010 sezonunda da 29 gol atarak Premier Lig'de 2 kez gol kralı olmuştu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Drogba: Mourinho İçin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement