Dünya Şampiyonu Almanya: 1-0 - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonu Almanya: 1-0

Dünya Şampiyonu Almanya: 1-0

Almanya, kıran kırana geçen maçta Arjantin'i uzatmalarda bulduğu golle 1-0 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

14.07.2014 00:46

2014 Dünya Kupası'nın final maçında Arjantin ile Almanya karşı karşıya geldi. Normal süresi golsüz biten ve uzatmalara giden karşılaşmada kupaya uzanan taraf 113'te Götze'nin attığı golle Panzerler oldu.

Karşılaşma öncesinde ilk 11'de olacağı açıklanan Sami Khedira'nın son anda sakatlanmasından dolayı Almanya'da Kramer ilk 11'de görev aldı. Arjantin'de ise sakatlığı tam olarak düzelmeyen Angel Di Maria yedekler arasında maça başladı.

ARJANTİN ÇOK ETKİLİ

Maçta ilk tehlikeli pozisyonu 5. dakikada Arjantin yakaladı. Almanya'nın baraja takılan serbest vuruşu sonrasında hızlı çıkan Arjantin'de Higuain'in sağ çaprazdan dar açıdan şutunda top kaleye paralel gitti. 7. dakikada Almanya atağında Müller'in sağdan ön direğe ortasında kaleci topu tuttu.

Arjantin 20. dakikada adeta Almanya'nın ikramını geri çevirdi. Kroos'un geriye hatalı pasında Higuain kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak çok kötü vurdu ve topu yandan auta gönderdi. 28. dakikada bu kez Almanya etkili geldi.

GOL SAYILMADI!

Maçın 31. dakikasında yine hızlı gelişen Arjantin atağında Lavezzi'nin sağdan yerden ortasını Higuain ağlara gönderdi. Ama Higuain için ofsayt bayrağı kalktı ve gol geçerli olmadı. Maçın ilk dakikalarında yüzüne darbe alan Kramer oyuna devam edemedi ve Almanya'da 32. dakikada Schürrle oyuna girdi.

36. dakikada Lavezzi topla dikine ilerledi. Almanya' savunmasının müdahalesi sonrasında topu önünde bulan Messi'nin şutu savunmadan sekip kornere çıktı. Lavezzi'nin soldan kullandığı korneri Neuer tek hamlede tuttu. Bu pozisyonun devamında çok hızlı çıkan Almanya'da Müller'in soldan ortasına Schürrle çok sert vurdu. Kaleci Romero topu direk dibinden çelmeyi başardı.

NE YAPTIN MESSI?

Perez'in savunma arkasına pasında sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Messi, topu Neuer'den de kurtardı. Yıldız oyuncu tam şutunu çekecekken Boateng topu çizg üzerinden uzaklaştırdı. 44'te Almanya atağında Mesut'un yay üzerinden sola pasında Kroos gelişine sert vurdu. Top kaleci Romero'nun üzerine gitti.

TOP DİREKTE PATLADI!

İlk yarının uzatma dakikalarında Kroos'un sağdan kullandığı kornerde Höwedes yakın mesafede kafayı vurdu. Top direkten döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi: 0-0

MESSI YINE KAÇIRDI!

İkinci yarının hemen başında Messi çok net bir pozisyonu harcadı. 47'de Lionel Messi soldan ceza sahasına sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı ama çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak direği yalayarak auta gitti.

Maçın 58. dakikasında Higuain'e atılan uzun pasta kaleci Neuer kalesinden çıkıp topu yumrukla uzaklaştırdı ve pozisyonun devamında sert şekilde Higuain'e çarptı. Hakem Almanya lehine faul kararı verince Arjantinli oyuncular hakeme isyan etti.

ALMANYA VİTES YÜKSELTTİ

Klose'nin savunmadan kaptığı top sonrasında etkili gelen Almanya'da 62. dakikada Schürrle'nin soldan ortasına ceza sahası içerisinde Mesut istediği gibi vuramadı ve topu auta gönderdi.

Karşılaşmanın 71. dakikasında ceza sahası içindeki paslaşmaların ardından Schürrle kaleciyle karşı karşıya kalacakken topu kontrol edemeyince Romero topu tuttu.

ARJANTİN OYUNDAN DÜŞTÜ

Maçın 80. dakikasında Arjantin'i ceza sahasın hapseden Almanya'da önce Höwedes ceza sahası içinde topu arkadaşlarına aktaramadı, akabinde Schürrle'nin ortasında top auta çıktı.

82'de sağ kanattan son çizgiye inen Mesut, yay üzerine yerden etkili çevirdi. Gerilerden gelen Kroos'un yerden şutunda top direk dibinden auta çıktı. Almanya gole çok yaklaşmıştı. 90. dakikada Biglia'nın hatalı pasında topla buluşan Götze'nin yaklaşık 25 metreden şutu kalecinin üzerine gitti. Maçın normal süresi de golsüz sona erdi: 0-0

ROMERO'DAN GEÇİT YOK

İlk uzatma devresine hızlı başlayan Almanya'da Götze'nin 92'de soldan ortasında Schürrle'nin şutunu Romero çeldi. Dönen topa Müller sert vurdu. Bu şut da savunmadan döndü.

99. dakikada Rojo'nun soldan ortasında Palacio topu kalecinin üzerinden aşırtmak istedi. Top direk dibinden auta çıktı. İlk uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı.

GÖTZE'DEN TARİHİ GOL

İkinci uzatma devresinde de Almanya baskısı devam etti. 113. dakikada Schürrle'nin soldan ortasını kale önünde göğsüyle harika şekilde kontrol eden Götze, uzak köşeye nefis vurdu ve topu ağlara gönderdi.

117. dakikada golün ardından etkili gelmeye başlayan Arjantin'de Rojo'nun soldan ortasına Messi kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı. Kalan sürede Almanya tüm oyuncularıyla kapandı ve gol yemeden maçı tamamlayarak 2014 Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonu Almanya: 1-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement