El Nino Değil, El Matador! - Son Dakika
Spor

El Nino Değil, El Matador!

El Nino Değil, El Matador!

HABER.Yasin TUNÇ yasint@sporx.com İtalya Serie A ekibi Napoli'nin son dönemlerde yaptığı en önemli transferlerden bir tanesiydi Edinson Roberto Cavani Gómez.

22.02.2012 11:55

HABER: Yasin TUNÇ

yasint@sporx.com

İtalya Serie A ekibi Napoli'nin son dönemlerde yaptığı en önemli transferlerden bir tanesiydi Edinson Roberto Cavani Gómez. Uruguay Milli Takımı ve Napoli'nin en güçlü gol silahı Cavani, son olarak Şampiyonlar Ligi 2. turunda Chelsea karşısında sahne aldı. 3-1 kazandıkları mücadelede 1 gol ve 2 asist yapan yetenekli forvet, rövanş için takımı adına önemli bir 90 dakika çıkardı.

Son iki sezondur başarılı bir grafik yakalayan Cavani, İngiliz devi karşısında da başroldeydi. Chelsea'nin El Nino lakaplu futbolcusu Fernando Torres, İtalya deplasmanında yedek kulübesinde kalarak Villas-Boas'tan şans bulamazken; El Matador lakaplı Edinson Cavani ise Mavililer'i deviren isimlerin başında yer aldı.

Cavani'nin son dönem performansına biraz yakından bakalım...

BASAMAKLARI TEKER TEKER TIRMANDI

Salto doğumlu 25 yaşındaki futbolcu, Danubio'da başladığı kariyerinde basamakları hızla çıktı. Juventus ve Milan'ın takibindeki oyuncu Palermo'nun hızlı davranması sonucu soluğu Çizme'de aldı. Uruguay U-20 Milli Takımı ve Palermo'daki performansıyla dikkatleri üzerine toplayan forvet oyuncusu Serie A yolculuğuna Napoli'de devam etti.

2010 Dünya Kupası'nda Uruguay Milli Takımı'nın formasını giyen ve yarı final oynayan Cavani, Güney Afrika'daki turnuvanın ardından 17 milyon Euro karşılığında Palermo'dan Napoli'ye transfer oldu.

İLK SEZONDA 26 GOL

Napoli'de oynadığı ilk sezon fırtınalar estiren Edinson Cavani 26 golle Serie A'ya damgasını vurdu. 38 maçta 70 puan toplayarak sezonu 3. bitiren Azzurriler tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi kapısına gelirken; El Matador'un katkısı büyüktü. Napoli ile toplam 57 maça çıkan Cavani tam 41 kez fileleri havalandırdı. Ezequiel Lavezzi ve Marek Hamsik gibi iki önemli ofans oyuncusunun desteğini de alan 1.88'lik dev golcü, rakip takımların korkulu rüyası haline geldi.

URUGUAY İLE COPA AMERİKA ZAFERİ

Urugay U-20 takımından A takıma geçiş yapan Edinson Cavani, teknik direktör Oscar Tabarez'in gözbebeği oldu. 2010'da Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda yarı final oynayan kadroda yer alan 25 yaşındaki futbolcu, 2011 Copa Amerika'da mutlu sona ulaştı ve kupa kazanma başarısı gösterdi. 36 kez A takım forması giyen Uruguaylı forvet, 10 gol kaydetti.

DEVLER LİGİ'NDE DE 'DEV'LEŞTİ

Azzurriler ile başarılı çizgisini daha da yukarı çeken Edinson Cavani, Devler Ligi'nde zorlu bir gruptan çıkmayı başardı. Bayern Münih, Villarreal ve Mancheser City ile eşleşen Napoli, 11 puanla grubunu ikinci sırada tamamlarken; 6 maçta 4 gol kaydeden El Matador, Napoli'ye bir ilk daha yaşattı. İkinci turda Chelsea gibi dişli bir ekiple eşleşen İtalyan ekibi, ilk maçını sahasında oynadı. 3-1 galip geldikleri karşılaşmada 1 gol ve 2 asist yapan Latin forvet, rövanş için takımı adına büyük avantaj yakaladı.

EN AZ 100 MİLYON EURO

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden İtalyan ekibi Napoli, olağanüstü bir sezon geçiren Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani için inanılmaz bir fiyat belirledi. Gösterdiği performansın ardından Manchester City, Chelsea, Tottenham ve Real Madrid gibi dev kulüplerle adı anılmaya başlayan golcü futbolcu, Mayıs ayında Napoli ile olan sözleşmesini 2016'ya kadar uzatmıştı.

Napoli Kulübü Başkanı Aurelio de Laurentiis yaptığı açıklamada, "Eğer Cavani'yi 100 Milyon Euro'dan aşağı bir rakama satarsam, Napoli'de başkanlık görevini elimden alın" demişti.

Güçlü yönleri: Güçlü, kuvvetli yapısını iyi kullanan Uruguaylı futbolcu, rakip yarı alanda sırtı dönük top tutma özelliğini de avantaja dönüştürebiliyor. Cavani, son vuruşları da başarılı bir forvet.

Zayıf yönleri: Defansif yönü, Napoli ve Uruguay takımları için eksi bir yön olarak düşünülebilir.

Yüksek kariyer: Uruguay ile Copa Amerika 2011'de şampiyonluk yaşadı.

Düşük kariyer: Palermo forması giydiği dönemde 6 aylık süre zarfında sadece 2 gol atmıştı.

Stil: Çevik, güçlü, hücum futbolu oynamayı seven, fırsatçı bir golcü.

%%EMBEDVIDEO_2920%%

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor El Nino Değil, El Matador! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement