Emre Belözoğlu'nun Küfür Davasında Güldüren Anlar - Son Dakika
Spor

Emre Belözoğlu'nun Küfür Davasında Güldüren Anlar

Emre Belözoğlu\'nun Küfür Davasında Güldüren Anlar

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Spor Sportif Direktörü olarak görev yapan Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü.

20.02.2014 09:34

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Spor Sportif Direktörü olarak görev yapan Oğuz Erkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü.

Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Emre Belözoğlu, Oğuz Erkan ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Erkan'ın avukatı Ayşe Zuhal Dönmezer, sanığa soru sormak istediğini beyan etti ve "Savcılıktaki ifadenizde küfretmiş olabileceğinizi söylediniz ama ara celsede verdiğiniz ifade de ise etmedim demişsiniz. Bilirkişi raporu ile küfrettiğiniz sabit. Aradaki çelişki nereden kaynaklanmaktadır" şeklinde soru sordu.

Sanık Belözoğlu, "Üzerinden zaman geçti hatırlamıyorum. Kendi kendime söylenmiş olabilirim. Direkt olarak küfrettim diyemem. Küfür ettiğimi hatırlamıyorum" dedi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze de duruşmada tanık olarak dinlendi. Hakimin Arveladze'ye Türkçe'sinin çok iyi olmaması nedeniyle "Küfürleri bilip anlıyor musunuz" diye sordu. Arveladze, buna "maalesef" cevabını verdi.

Fenerbahçe futbolcusu Emre Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin, Shota Arveladze'nin Belözoğlu ile arasındaki mesafeyi ve hangi küfürleri ettiği sorusuna ise Arveladze, aralarında 20-25 metre mesafe bulunduğunu ve Belözoğlu'nun küfürleri Oğuz Erkan'a bakarak ettiğini söyledi. Avukat Şahin'in "Emre Beyle göz göze geldiniz mi ?" sorusuna ise Gürcü teknik adam, "Aşık değiliz. Göz göze gelmek ne demek. Direkt göz göze gelmedim" diye esprili bir cevap verdi.

Duruşma ertelenirken, adliye çıkışında basın mensupları ile Emre'nin korumaları olduğu iddia edilen iki kişi ile tartışma yaşandı. Gazetecilere tepki gösteren korumalar, görüntü alınmasına izin vermedi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçtiğimiz Haziran ayında hazırladığı iddianamede, Belözoğlu'nun Kasımpaşaspor Klübü'nde Sportif Direktör olarak görev yapan Oğuz Erkan'a, geçtiğimiz Şubat ayında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa Spor futbol müsabakasında Emre Belözoğlu'nun küfür ettiği ileri sürüldü. Belözoğlu'nun ise savcılıkça alınan ifadesinde, maç esnasında topu sürdüğü sırada hakemin bir anda düdük çalarak oyunu durdurduğunu, daha önceden de Kasımpaşalıların gereksiz yere yerde yattıkları ve maçı ağırlaştırdıklarını bildiği için bir anda sinirlendiğini ve topu ileriye doğru vurduğunu, kendi kendine söylendiğini, ağzından küfür kelimesinin çıkmış olabileceğini fakat bu küfrün hiçbir şekilde rakip takımın herhangi bir futbolcusuna yada yöneticisine yönelik olmadığını belirtti. Savcılık olaya ilişkin tanık beyanları ve dosya kapsamını dikkate alarak atılı suçu işlediğini belirttiği Belözoğlu hakkında 'hakaret' suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Emre Belözoğlu'nun Küfür Davasında Güldüren Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement